Serialo „Billions“ kadras

Neseniai išvydęs dienos šviesą, naujasis serialas, daug žadančiu pavadinimu „Milijardai“  („Billions“) – iš tiesų, kai kurių kritikų teigimu gali nurungti garsųjį „House Of Cards“. Filmo kūrėjai Brian Koppelman ir David Levien daug kam gerai žinomi, kaip „Oušeno tryliktuko“ kūrėjai, o Andrew Ross Sorkin – „The New York Times“ finansų skilties vyriausias redaktorius. Susijungus tokiam stipriam trejetui – seriale žada netrūkti nei veiksmo, nei  įtemptų ir dėmesį prikaustančių scenų.

Seriale pasakojama apie dviejų, visiškai skirtingų vyrų gyvenimus.  Vienas iš jų Čekas Roudsas (vaid. Paul Giamatti), kuris dirba Niujorko pietinės apskrities prokuroru. Čekas yra negailestingas ir įpatingai nemėgsta turtingų nusikaltėlių, kurie savo laisvę bando išpirkti pinigais. Jis iš visų jėgų stengiasi nebūti užgožtas savo turtingesnės žmonos Vendės ir milijonieriaus tėvo. Privačiame gyvenime Čekas ir Vendė yra susidomėję sadomazochistiniais žaidimais, kurių metu Čekas yra žmonos vergas.

Billions 2

Kitas, pagrindinis herojus Bobis Akselrodas – Aksis (vaid. Damian Lewis), buvęs nuolankus pradedantysis šiuo metu yra ambicingas rizikos draudimo fondų „Axe Capital“ vadovas. Jis buvo vienas iš laimingųjų, kurie išgyveno rugsėjo 11-osios katastrofą. Jis begalo dosnus, aukoja labdarai, tačiau dažniausiai jis toks būna tik viešai. Bobis Akselrodas daro viską, kad jo įmonė augtų – kyšiai ir viešai neprieinama (žinoma, tik ne jam) informacija, vienas iš greitesnių įmonės augimo būdų.

Billions 4

Akselrodo žmona Lara (vaid. Malin Akerman) kilusi iš žemesnės klasės sluoksnio, dirba sesele. Tačiau susituokusi su Akselrodu ji tapo aukštesnio sluoksnio. Lara begalo ištikima ir atsidavusi savo vyrui ir vaikui moteris. Jos brolis Dynas, buvo gaisrininkas, tačiau gelbėdamas kitų žmonių gyvybes per rugsėjo 11-osios katastrofą, deja, neišgyveno.

BIllions 3

Šių dviejų vyrų gyvenimai kartu susieti ir ne, šiame seriale tarp draugų ir priešų linijos nėra, taigi kiekvienas apgaudinėja kitą kaip tik moka. Čeko žmona Vendė (vaid. Maggie Siff) psichiatrė, taip pat dirba veiklos trenere „Axe Capital“ įmonėje. Ji motyvuota, save puikiai pristatanti, begalo sėkminga savo srityje moteris. Ji turi stiprų ryšį su savo bosu Akselrodu, kuriam ji dirba jau daugiau, nei 15 metų.

Verdiktas 10/10

Serialas sukurtas dramų ir įtempto veiksmo mėgėjams, jame atskleidžiama daug, šiuolaikinio pasaulio socialinių ir teisėsauginių problemų. „Milijardai“ kritikų įvertintas daugiausiai teigiamas atsiliepimais. Bendra kritikų išvada „Rotten Tomatoes“ puslapyje atrodo taip: „Nepaisant kai kurių trūkumų, muiluotos melodramos ir didesnės nei gyvenimas drobės, norisi kartot šį serialą dar ir dar.“

Taip pat skaitykite: Top 10 geriausių visų laikų serialų

Sužinok daugiau! Spausk čia ir tapk mūsų draugu „Facebook’e“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: