„Kino pavasario“ archyvo nuotr.

Kokius filmus žiūrėjo, įvertino ir apdovanojo praėjusių metų tarptautinių festivalių žiūrovai ir garsūs žiuri nariai, sužinosite „Kino pavasario“ programoje „Festivalių favoritai“, kurią pristato „Bosca“. Daugelyje festivalių ryškiai sužibėjusio filmo „Lošėjas“ režisierius Ignas Jonynas peržiūrėjo šią programą ir išsirinko savo favoritus.

„San Sebastiano kino festivaliui turiu ypatingų sentimentų – ten įvyko „Lošėjo“ premjera, todėl praeitų metų laimėtoją – filmą „Magiška mergina“ („Magical Girl“) apie mirtinai sergančią mergaitę ir jos didžiausią norą besistengiantį išpildyti tėvą – norėjosi pasižiūrėti pirmiausia“, – pasakoja režisierius I. Jonynas.

Afrikiečių filmą „Timbuktu“ apie nebylią žmonių kovą dėl geresnės ateities režisierius rekomenduoja tiems, kurie mėgsta egzotišką kiną ir nesibaimina sociofilosofinių temų.

Austrų juosta „Beprotiška meilė“ („Amour Fou“), jo teigimu, išsiskiria puikiais vaidmenimis, preciziška estetika ir specifiniu pasakojimo būdu, kuriame jaučiasi ironijos gaidelė.

O komedijos ir dramos derinys „Frenkas“ („Frank“) patiks „mėgstantiems kelio, muzikinius ir nepriklausomus filmus“

Plačiau vaizdo siužete:

 (Vaizdo klipo autoriai: frgmnts)

Programoje „Festivalių favoritai“ taip pat išvysite Johną Malkovichių Kasanovos amplua, į nešvarius reikalus su purvinais pinigais įsivėlusius Tomą Hardy, Jamesą Gandolfinį ir Noomi Rapace, susidvejinusį Jake’ą Gyllenhaalą bei kitus, įsimintinus personažus sukūrusius žinomus aktorius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: