Televizijos serialo "Game of Thrones" kadras

Serialo „Sostų karai“ kūrėjai pristatė finalinę penktojo sezono seriją viso pasaulio žiūrovams. Komentatoriai vis nenutyla ir spėlioja apie dramatinę įvykių pabaigą ir netikėtų mirčių lemtį. Gaila, bet tikrieji atsakymai bus pateikti tik kitų metų pavasarį, kuomet žada pasirodyti šeštasis serialo sezonas. Beje, serialas sulaukė ir rekordinio žiūrovų skaičiaus, net 8,1 mln., pagal kino portalo „Deadline“ pateiktus duomenis. Taigi kokios paliktos mįslės finalinėje serijoje ir kokią veikėjų ateitį pranašauja serialo gerbėjai?

Įspėjimas: siaubingi spoileriai!

Reikėtų pradėti nuo skaudžiausio ir daugiausiai diskusijų sukėlusio įvykio, Jono Snow mirties. Nakties sargybos vyrų dūriai  ir tekantis  Jono Snow  kraujas ant sniego, mažai suteikia vilčių, kad jis gali būti gyvas. Tačiau serialo gerbėjai nepasiduoda tokiai minčiai, kad toks didis veikėjas ir taip toli nuėjęs liks miręs. Štai kokios dvi siūlomos teorijos, kad jis liks gyvas: Melisandre jį  prikels Šviesos Viešpačio pagalba arba jo dvasia įsikūnys į vilką (direwolf) vardu Vaiduoklis. Justinas Žilinskas savo Facebook paskyroje siūlo ir savo versiją, kaip išgyvens „Jonelis“: „Kad Jonelio linijai galas – netikiu, netikiu kaip rašytojas, nes neįsivaizduoju, kam perduoti Šiaurės linijos pasakojimą. Branui? Rickonui? Oliui (seriale)? Kažkokia velniava! Be to, ir Raudonoji ragana išjojo atgal prie sienos (seriale) arba nebuvo niekur išjojusi (knygose). Kol kas labiausiai man patinka teorija, kad Jonelis atsigaus ir nueis pas Undeadus. Čia tai jums bus.“ Taigi didžiausią mįslę užminusi finalinės serijos pabaiga nepalieka nei vieno abejingo ir kelia ne tik diskusijas, bet ir karštas emocijas. Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame žmonės užfiksavo savo reakcijas matant serijos pabaigą. Taip pat komentatoriai visais būdais bando įrodyti ir paguosti save, kad Jonas Snow privalo likti gyvas. „Jis liks gyvas, gi aktorius sutartį pratęsė. Malisandra prikels, juk ne pirmas kartas, kad ji kažką prikeltų.“ „Pagal knygą jis gavo  tik vieną, nelabai mirtiną dūrį į pilvą.“ Kai kurie sako, kad Jonas Snow ketina pasirodyti tik 7 sezone, kuris žada būti paskutinis.

Televizijos serialo “Game of Thrones” kadras

Sekantis neaiškus veikėjų likimas, tai Theono ir Sansos linija. Čia istorija gali pasisukti taip: abu laimingai pabėgs iš Winterfello arba susilaužys kojas, mirs šokdami nuo pilies viršaus. Ramzis jau grįžta į pilį po pergalingo mūšio prieš Stannio kariauną, todėl kyla daug abejonių ar taip lengvai jiems pavyks pabėgti. Kalbant apie Stannį, čia kaip matome jis padarė didelę klaidą, buvo nueita per toli, kuomet paskubomis sudegino savo dukterį dėl Raudonosios moters pranašystės. Taigi, finalinėje serijoje išvystame likimo kerštą už tokią nuodėmę: dezertyravo daugiau nei pusė kariuomenės, ir rasta pasikorusi jo žmona. Galiausiai mūšio lauke jis sutinka Brienne, kuri pasišventusiai gina Starkų dukrą Sansą, Ši paskelbia jam mirties nuosprendį. Paskutinis vaizdas, užsimojama kardu, tačiau mirties scenos neišvystame, vėlgi liekame nežinioje.

Televizijos serialo “Game of Thrones” kadras

Šiame sezone Arija bando atsikratyti savęs pačios ir paskutinės serijos vaizdai išties šiurpina. Išdurdama Trantui akis ir smeigdama peiliu į krūtinę Arija nebeatrodo jauna, naivi mergaitė. Galiausiai nustebina susitikimas su jos vadovu, darosi sunku atskirti kas yra tikra, kas ne. Jai skiriama vėl nauja pamoka, ji apanka. Su šia Arijos būsena žiūrovas paliekamas abejonėse, kas bus toliau. Tačiau čia serialo mįslės tik įpusėja. Myrcellai kartu su savo tikruoju tėvu Jaimiu Lannesteriu keliaujant namo staiga pradeda bėgti kraujas iš nosies ir burnos. Ji nukrenta tėvui ant rankų, taip mums ir neįsitikinant ar ji išties numiršta. Ją apnuodijo Ellarijoa Sand, kuri, tikėtina, nori pradėti karą su Lannesteriais Taip pat neaišku kokia ateitis laukia Cersei Lannister, kai atrodo visa sostinės valdžia yra High Sparow rankose. Žiūrovai pagaliau karalienę išvysta ne kaip piktadarę, bet atgailaujančią už savo nuodėmes, basą ir nuogą einančią gėdos keliu link savo pilies. Toks vaizdas priverčia patikėti, kad karalienė gali pasikeisti ir tapti nuolankesne ir geresne miesto žmonėms. Tačiau ją pasitinkantis naujasis, milžiną primenantis, sargybinis lyg ir suteikia jėgų ir norą keršyti. Taip žiūrovus suintriguoja ir nuslepia, kokie bus tolimesni karalienės veiksmai, po tokio viešo pažeminimo ir kančių. Paskutinioji neaiški lemtis, tai drakonų motinos Daenerys. Sėkmingai pavykus pasprukti iš mirtinai pavojingos karalystės pasirodo nežinomi raiteliai atjoję iš Dothraki kalvų. Nusilpęs drakonas nepanašu, kad jau galėtų padėti, o nusileidęs gausus raitelių būrys neatrodo, kad būtų jos draugai. Ką visa tai pranašauja Daenerys, taip pat lieka neaišku.

Televizijos serialo “Game of Thrones” kadras

Nei vienas serialo gerbėjas nesitikėjo gauti tiek daug klausimų be atsakymų. Ypatingai gąsdina netikėtos veikėjų mirtys ir iki galo išliekanti nežinia ar tai yra jų egzistavimo pabaiga. Lietuviškasis Telemano blogas Facebook paskyroje dalinasi taisykle, kuria vadovaujasi serialo kūrėjai ir gerbėjus skatina žiūrėti serialą pagal šią nurodytą taisyklę: „Serialas jau seniai vadovaujasi „jei muša, tai myli“ taisyklėmis ir žino, kad jūs šitoje abusive relationship (liet. užgaulūs santykiai) fazėje yra įstrigę amžinai, kaip kad Theonas įstrigo pas Ramzį. Jūs galit bandyti pabėgti, bet GoT vėl kaip Ramzis lieps žiūrėti ir kankintis, nes be reguliarios dozės jūs neišgyvensite. Bandysite pabėgti (tris kartus per šitą sezoną), bet nepavyks ir skųsitės toliau, nes kitaip negalite.“ Kaip ir reikėtų susitaikyti, kad šis serialas jau nuo pat pradžių atima iš mūsų mylimiausius veikėjus.

Televizijos serialo “Game of Thrones” kadras

Tačiau serialo gerbėjai nežada pasiduoti: „Visas internetas šiuo metu maldauja Melissanre’ą (aka Raudonąją Kalę), kad ji prikeltų Joną Snową”. „Tai nėra serialo didvyrė, bet mums jos dabar labai reikia”. Ir štai pagrindiniai vieno iš prisiekusių GOT gerbėjų ir komentatorių klausimai su jo atsakymais, kurie iškilo po finalinės „Sostų karų“ serijos:

1. Kodėl Jonui Snow taip desperatiškai reikia Samo kaip sąjungininko?
Kovojant prieš Varnus.

2. Ar Brienne tik dėlto ir spoksojo į Winterfellą, kad pamatytų Sansos uždegtą žvakę?
Tai buvo kaip žiaurus pokštas, nes Brienne kaip tik tuo metu nusigręžė.

3. Kodėl Stannis atrodė nustebęs pamatęs pasikorusią žmoną ir dėl dezertyravusios jo kariuomenės, kuomet sugebėjo sudeginti savo dukrą gyvą? Ir kaip Stannis mano laimėta su beveik žlugusia kariuomene Winterfelle?
Bent vienas gavo tai ko nusipelnė.

4. Bet ar tiktai Stannis mirė?
Mes nepamatome nužudymo scenos, kas yra keista būtent „Sostų karai“ seriale.

5. Kodėl Ramzis nebėra vis dar gyvas?
Prašau, tegul kitame sezone Sansa gauna galimybę jam saldžiai atkeršyti.

6. Ar Theonas ir Santa liks gyvi?
Tikiuosi ir manau jie tikrai liks gyvi.

7. Ar Arija atsigaus iš šios baisios psichinės būsenos?
Manau į šį klausimą atsakymas tik vienas, ne.

8. Ar išties mirė Jaqen H‘ghar, ar tai buvo mergina?
Taip ir neaišku išties kas mirė šioje scenoje.

9. Ar Myrcella išties mirė?
Manau, kad taip, tai buvo kaip pretekstas dėl karo pradžios su Lannesteriais.

10. Kaip laikosi tie vyrukai, kuriuos Dany paliko išskridus su savo drakonu?
Tai buvo kiek ne draugiška taip pasielgti ir neaišku kaip jie laikosi dabar.

11. Ar Dothraki raiteliai nori tarnauti Khaleesi ar nori ją nužudyti?
Nepanašu, kad jie norėtų būti jų vergais.

12. Kokia ateitis laukia karalienės Cersei gavus tokį sargybinį?
Iš akių matoma, kad ji trokšta revanšo.

13. Kur dingo jaunasis karalius Tommen su žmona Tyrells?
Paskutinėse serijose apie juos nieko taip ir nesužinome.

14. Ir kas gi išgelbės Joną Snow?
Jis negali taip paprastai mirti, tikiu, kad Melisandre prikels jį arba jis persikūnys į vilką Vaiduoklį.

Taip pat skaitykite: TOP 10 knygų ekranizacijų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: