Lietuvos marketingo asociacijos (LiMA) šeštojo gimtadienio šventės metu trims marketingo profesoriams bus įteiktos simbolinės „Garbės nario“ regalijos. Visuotinio LiMA narių susirinkimo sprendimu prof. habil. dr. Vytautas Pranulis, prof. dr. Sigitas Urbonavičius ir prof. habil. dr. Arvydas Pajuodis buvo pakviesti ir sutiko tapti LiMA garbės nariais.

„Asociacijos garbės nariai – daugiausiai Lietuvoje prie marketingo, kaip taikomojo mokslo disciplinos populiarinimo, prisidėję specialistai, daug metų dėstę ir dėstantys šį dalyką Lietuvos bei kitų šalių universitetuose, verslo mokyklose, konsultuojantys bei vedantys seminarus įvairioms organizacijoms, – sako LiMA valdybos pirmininkas Simonas Bartkus. – Visi trys profesoriai yra labai prisidėję prie marketingo mokslo sklaidos Lietuvoje ir mums didelė garbė turėti asociacijoje tokius narius“.

Pasak VU prof. habil. dr. Vytauto Pranulio, LiMA narių sprendimas rodo, kad mūsų šalies marketingo specialistai, dažniausiai besiremiantys užsienio pavyzdžiais, jaučia poreikį žinoti ir Lietuvos akademinės visuomenės nuomonę. „Džiugu, kad nuo šiol galėsiu kartu su specialistais-praktikais dalintis įžvalgomis, iš arti stebėti, kas vyksta Lietuvos marketingo srityje“, – sako profesorius. V. Pranulis nuo 1989 m. dirba VU, prieš 16 metų įkūręs Marketingo katedrą, buvo šios katedros vedėjas. Taip pat jis yra daugelio mokslinių straipsnių autorius, su bendraminčiais išleidęs ne vieną marketingo srities vadovėlį. Profesorius aktyviai dalyvauja kaip žurnalo „East- West Business“ redaktorių kolegijos narys ir visuomenės veikėjas. V. Pranulis konsultuoja verslo įmones, veda mokymo ir kvalifikacijos kursus.

Kitas LiMA garbės narys – VU prof. dr. Sigitas Urbonavičius – šiuo metu yra VU Marketingo katedros vedėjas, verslo konsultantas. Jis laikomas vienu pirmųjų lietuviškų knygų apie marketingą autoriumi. Daug dėmesio savo mokslinėje veikloje skiria marketingo strategijoms ir marketingo valdymo sprendimams, smulkiojo bei vidutinio verslo ypatumams. Kaip dėstytojas ir kaip verslo konsultantas yra dirbęs ir Armėnijoje, Kazachstane, Kirgizijoje, Kroatijoje, Latvijoje, Rusijos Federacijoje, Slovėnijoje, Uzbekistane.

Trečiasis LiMA garbės narys – prof. habil. dr. Arvydas Pajuodis, daug metų dėstęs VU Ekonomikos fakultete. Profesorius yra daugiau kaip 120 mokslo darbų autorius. Jis taip pat vadovavo darbo grupėms, kurios parengė Prekybos, Vartotojų teisių gynimo, Neapmuitinamų parduotuvių ir Reklamos įstatymų projektus. Šiuo metu rašo straipsnius marketingo tema Visuotinei lietuvių enciklopedijai ir kt.

LiMA garbės nario statusas suteikiamas visuotinio narių susirinkimo sprendimu, išskirtiniais atvejais, už ypatingus nuopelnus asociacijai arba aktyvią veiklą Lietuvos marketingo bendruomenės labui.

Lietuvos marketingo asociacija (LiMA) įkurta 2004 m. Organizacija vienija marketingo srityje dirbančius fizinius ir juridinius asmenis. LiMA priklauso daugiau nei 200 įvairiausių verslo sričių marketingo specialistų. Kiekvienas asociacijos narys per metus dalyvauja daugiau nei 20-yje nemokamų renginių: marketingo seminaruose, mokymuose, narių suvažiavimuose ir kt., tai pat nuolat bendrauja uždaroje, tik nariams skirtoje, interneto diskusijų grupėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: