(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Lietuvos jaunimo (gimę 1994 m. ir jaunesni) futbolo rinktinė tarptautinį draugišką turnyrą Minske pradėjo sėkmingai – lygiosiomis 1:1 su šeimininkais Baltarusijos futbolininkais. „Trukdė startinis jaudulys, bet galėjome iškovoti ir pergalę“, – sakė komandos treneris Antanas Vingilys.

Lietuvos rinktinė atsitiesė

Prieš lietuvių ir baltarusių dvikovą vyko varžybų atidarymas, tad per Minsko futbolo manieže šeimininkus palaikė keli tūkstančiai žiūrovų.

Baltarusijos komanda, kuriai šis turnyras – dalis pasirengimo Europos čempionato Elitiniam etapui, buvo laikoma dvikovos favorite. Lietuviai prieš turnyrą kėlė tikslą ruoštis ateities kovoms ir savo gretose turėjo keturis jaunesnius žaidėjus.

Pirmasis įvartis krito jau 48 sekundę – pasižymėjo Baltarusijos ekipa. Tačiau įpusėjus kėliniui rezultatą išlygino lietuvių saugas Tomas Galdikas.

Antrajame kėlinyje abi komandos turėjo progų pasižymėti, o lietuvių gretose arčiausiai tikslo buvo Donatas Kazlauskas. Vis tik rezultatas 1:1 nepasikeitė.

Lietuvių vyriausiasis treneris Antanas Vingilys po dvikovos buvo patenkintas, kad komanda atsitiesė po anksti praleisto įvarčio.

„Žaidėjai pradžioje buvo įsitempę, veikė startinis jaudulys. Bet po to pavyko išlyginti rezultatą ir vėliau epizodais žaidimas buvo neblogas. Turėjome galimybių įmušti, galėjome iškovoti ir pergalę“, – LFF.lt vertino lietuvių vyriausiasis treneris A.Vingilys.

Laukia sunkūs išbandymai

Kitose A grupės rungtynėse Suomijos ir Belgijos ekipos taip pat sužaidė taikiai rezultatu 1:1. Šias rungtynes stebėjo ir A.Vingilys. Jo teigimu, dvikovos su šiomis komandomis bus rimti išbandymai ir geras komandos užgrūdinimas ateičiai.

„Su belgais jau teko susidurti atrankos varžybose, tai labai techniška komanda. Gerą įspūdį šiandien paliko ir suomiai. Manyčiau, jog šių komandų rungtynių rezultatas dėsningas. Mūsų laukia sunkios rungtynės, tačiau žaidėjų tobulėjimui jos bus labai naudingos“, – teigė treneris.

Kitose rungtynėse Lietuvos jaunimo rinktinė antradienį susitiks su Suomija. Dvikovos pradžia – 13 valandą 20 minučių.

Statistika

Baltarusija U-18 – Lietuva U-18 1:1 (1:1)
Įvarčiai: 1 min. Pavel Savickij (Baltarusija); 29 min. Tomas Galdikas (Lietuva)

Lietuva: Tomas Švedkauskas; Lukas Čerkauskas, Julius Aleksandravičius, Lukas Artimavičius, Justas Raziūnas, Tomas Galdikas, Mykolas Krasnovskis (Gratas Sirgėdas), Povilas Kiselevskis (Gabrielius Judickas), Lukas Narbutas, Deimantas Petravičius, Donatas Kazlauskas.

LFF.lt informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: