(c) LFF archyvo nuotr.

Antradienį Paryžiuje Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) Kongrese vykusiuose rinkimuose į UEFA vykdomąjį komitetą mūsų šalies atstovas, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius, svaria balsų persvara aplenkė gilias futbolo tradicijas turinčių šalių – Portugalijos, Čekijos bei Lenkijos – kandidatus.

Deja, po pakartotinio balsavimo, Lietuva trijų balsų persvara nusileido Rumunijai.

„Sulaukėme daugiau kaip trečdalio UEFA narių paramos. Tai didžiulis pasiekimas Lietuvai”, – pasibaigus rinkimams kalbėjo L.Varanavičius, – „Rinkimai buvo sunkūs. Šiemet dėl posto Vykdomajame komitete varžėsi tokios šalys kaip Rusija, Bulgarija, Lenkija, Čekija. Tai galingos futbolo valstybės. Vis dėlto pavyko aplenkti Portugaliją, kurios atstovas daug metų dirbo Vykdomajame komitete”.

Šiais metais į 7 UEFA Vykdomojo komiteto vietas kandidatavo 13 šalių atstovai. Už juos balsavo visų 53 UEFA narių atstovai.

Pirmajame rinkimų etape reikiamą balsų skaičių surinko šešių šalių – Ispanijos, Turkijos, Šveicarijos, Ukrainos, Bulgarijos bei Rusijos – kandidatai. Pastarųjų šalių atstovai gavo atitinkamai po 28 ir 27 balsus. Už rumuną Mircea Sandu balsavo 25, už L.Varanavičių – 21, už Portugalijos, Lenkijos ir Čekijos atstovus – po 17 UEFA narių.

Papildomame balsavime dėl vienos likusios vietos Rumunijos federacijos prezidentas gavo 15 balsų, o Lietuvos atstovas – 12 balsų.

L.Varanavičius teigimu, vien pasibaigusi jo dviejų metų kadencija UEFA Vykdomajame komitete – didelis pasiekimas tokiai šaliai kaip Lietuva. Tai pirmas toks atvejis šalies istorijoje.

„Mano darbas UEFA Vykdomajame komitete buvo naudingas visų pirma mažoms futbolo šalims, tam tarpe ir Lietuvai. Tikiuosi, kad tuos darbus, kuriuos pradėjau, tęs kiti žmonės”, – sakė L.Varanavičius, – „Manau, kad toks UEFA šalių narių palaikymą rinkimuose reikš ir tolimesnę paramą rengiant futbolo vystymo projektus Lietuvoje”.

LFF vadovas L.Varanavičius į UEFA Vykdomąjį komitetą buvo išrinktas dviejų metų kadencijai 2009-ųjų kovą. Antradienį UEFA Kongresas išrinko septynis naujus Vykdomojo komiteto narius 2011-2015 metų periodui.

Antradienį vykusiame Kongrese šalys narės taip pat balsavo dėl UEFA prezidento – juo antrai kadencijai perrinktas vienintelis kandidatas prancūzas Michelis Platini. Į FIFA Vykdomąjį komitetą iš Europos išrinkti ispanas Ángelis María Villaris Llona ir vokietis Theo Zwanzigeris.

Kitas UEFA kongresas vyks 2012 metų kovo 22-ąją Tel Avive.

UEFA Vykdomojo komiteto rinkimų išrinkti kandidatai:
Ángel María Villar Llona (Ispanija) – 47 balsai
Şenes Erzik (Turkija) – 42
Peter Gilliéron (Šveicarija) – 40
Grygoriy Surkis (Ukraina) – 38
Borislav Mihailov (Bulgarija) – 28
Sergey Fursenko (Rusija) – 27

Papildomas balsavimas:
Mircea Sandu (Rumunija) 15

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: