Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ūkio ministro Evaldo Gusto ir dar dviejų ministerijos valdininkų kelionė į Malaiziją atsieis 21,8 litų, rašo “Kauno diena”.

Penktadienį į šią tolimą šalį iš Ūkio ministerijos (ŪM) su ministru išvyko ES reikalų departamentui vadovaujantis Gvidas Kerušauskas bei Investicijų ir eksporto departamento vadovė Gina Jaugielavičienė.

Su jais kartu į valstybę Pietryčių Azijoje iškeliavo ir sveikatos apsaugos viceministras Gediminas Černiauskas, Finansų ministerijos atstovė, Vilniaus oro uosto generalinis direktorius Gediminas Almantas, premjero Algirdo Butkevičiaus patarėjas Justas Pankauskas.

Anot dienraščio, tik ŪM atskleidė, kiek trims šios institucijos atstovams kainuos kelionė. Vyriausybės kanceliarija ir kitos ministerijos duomenų apie likusių asmenų kelionės išlaidas nepateikė.

Premjero Algirdo Butkevičiaus potvarkyje nurodoma, kad delegacija susitiks su su Tarptautinės prekybos ir pramonės ministerijos, Inovacijų agentūros ir Investicijų agentūros vadovais, Perako valstijos vyriausybės vadovu, Malaizijos verslo organizacijų ir įmonių vadovais.

Ūkio ministerija BNS pranešė, kad G.Almantas ir J.Pankauskas susitiks su Malaizijos oro uostų valdytojos MAHB,skrydžių bendrovių “Air Asia”, “Malindo Air”, “MAS Cargo” ir lėktuvų priežiūros ir remonto įmonės NADIatstovais.

G.Almantas BNS sakė, kad Malaizijoje ieškos partnerių galimiems naujiems projektams ir derėsis dėl naujų krovinių per Lietuvą.

Vizitas Malaizijoje truks iki rugsėjo 5 dienos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: