© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Valstybinis turizmo departamentas neturėjo informacijos, kad užkirstų kelią nesąžiningai kelionių agentūros “Go Planet Travel” veiklai, pareiškė ūkio ministras Evaldas Gustas. Tuo metukreditų biuras “Creditinfo” sako, jog dėl “Go Planet Travel” veiklos sustabdymo Turkijoje ir Graikijoje įstrigę keliautojai nemalonumų galėjo išvengti, pasidomėję bendrovės kredito istorija.

“Šiaip situacija buvo žiūrima ir pastoviai žiūrima, mes tokių operatorių turime apie 170 Lietuvoje ir visą laiką jų finansinė būklė yra stebima. Būtent dėl šitos kompanijos nemokumo ar kitokių dalykų jokios informacijos neturėjome”, – Vyriausybėje pirmadienį žurnalistams sakė ūkio ministras.

Ministro vertinimu, departamentas dirba gerai ir tinkamai suvaldė situaciją.

“Aš vertinu gerai, nes iš tikro situacija buvo suvaldyta. Kaip žinote, kelionių organizatorius pasielgė labai nesąžiningai – jau žinodamas, kad yra nemokus, jisai dar penktadienį vieną grupę žmonių išskraidino į Antaliją ir paliko likimo valiai. Tai būtent Turizmo departamento pastangų dėka situacija buvo suvaldyta”, – aiškino E.Gustas.

Pasak ministro, departamentas įpareigotas kreiptis į teisėsaugą dėl galimai nusikalstamų bendrovės veiksmų.

E.Gustas sako, kad nuostolius poilsiautojams turėtų atlyginti draudimo kompanijos, be to, dalį nuostolių tikimasi išieškoti iš pačios “Go Planet Travel”, iškėlus bankroto bylą. Jis patikino, kad licencijų išdavimas kelionių organizatoriams yra “pakankamai griežtas”.

“Licencijų išdavimas yra sugriežtintas ir jisai pakankamai griežtas, tiktai tiek, kad yra situacija tokia, kad ne visada operatyviai galima gauti informaciją apie finansinę būklę būtent šitų organizatorių”, – aiškino E.Gustas.

Jis pabrėžė, kad aktualiausios informacijos apie problemas “Go Planet Travel” neturėjo ir Valstybinė mokesčių inspekcija, nes kelionių organizatoriai teikia ketvirtines veiklos ataskaitas.

Tuo metu “Creditinfo” vyriausioji kredito rizikos analitikė Rasa Maskeliūnienė sako, kad aukščiausią įmonės “Go Planet Travel” bankroto riziką indikuojantis reitingas buvo nustatytas dar pavasarį. Pasak jos, aukštą bankroto rizikos įvertinimą didžiąja dalimi lėmė turto areštų ir teismų informacija, vadovų kaita, neigiamos verslo sąsajos su anksčiau bankrutavusiomis bendrovėmis.

“Creditinfo” vertinimu, turizmo sektoriuje yra ir daugiau bendrovių, kurių ateities perspektyva yra miglota.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: