(c) Promo Service archyvo nuotr.

Didžiausio Lietuvoje senturgio organizatoriai teigiamai vertina visą savaitgalį vykusį renginį.

„Kovo mėnesį vykusiame turguje dalyvavo per 200 prekybininkų, o dabar – jau beveik 300. Tai rodo, kad sendaiktininkai vertina šį renginį. Kartu laimi ir pirkėjai, turėdami dar didesnį pasirinkimą“, – sako prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Iš visos Lietuvos ir Latvijos, Estijos bei Lenkijos į Kauno prekybos miestelį „Urmas“ atvykę sendaiktininkai siūlė įvairiausių praeito amžiaus daiktų, tačiau buvo galima rasti ir kur kas senesnių retenybių.

Viena iš tokių – autentiška XVIII a. muškieta, naudota karyboje dar gerokai iki Napoleono laikų.

„Tai neabejotinai vienas iš unikaliausių sendaikčių visame turguje“, – teigė sendaiktininkas Klemensas už muškietą prašantis 2 tūkst. litų.

Vyras pastebėjo, kad krizė šiek tiek varžo pirkėjų norus, tačiau neabejojo, kad tikrosios antikvarinės vertybės visada išliks paklausios.

„Suprantu, kad tokio daikto kaip ši muškieta bet kas nenupirks. Tačiau rimti kolekcininkai žino, kad į tokius dalykus investuoti tikrai verta, ypač dabar, kai kainos mažesnės. Po kurio laiko jos kaina bus visiškai kitokia“, – įsitikinęs muškietos savininkas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: