© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Viena didžiausių Baltijos šalyse medienos bei baldų gamybos grupė – Vakarų medienos grupė (VMG) pasirengusi į medienos kompleksą Lietuvoje investuoti 400 mln. litų, tačiau su sąlyga, kad bus užtikrintas aprūpinimas mediena, antradienį rašo “Verslo žinios”.

“Jei šalies medienos pramonėje pradėtų veikti toks perdirbimo kompleksas, kokį planuojame statyti, sektoriaus eksportas padidėtų daugiau kaip 1 mlrd. litų”, – skaičiuoja Vakarų medienos grupės valdybos pirmininkas Sigitas Paulauskas, tačiau prideda, kad projekto įgyvendinimui būtina pakeisti taisykles, leidžiančias šiuo metu iš šalies išvežti apie trečdalį medienos.

Medienos pramonės atstovai šią savaitę bandys Vyriausybę įtikinti, kad 1 mln. kubinių metrų medienos, kuri dabar išvežama į Kiniją, Latviją ar Lenkiją, būtų palikta Lietuvoje ir pirmenybė ją įsigyti teikiama gamintojams.

“Mes prašome, kad pirmajame konkurse žaliavą leistų įsigyti Lietuvoje registruotoms bendrovėms, gamintojams. O likutį galima būtų parduoti eksportuotojams. Pritartume ir tam, kad tokiame konkurse dalyvautų ES registruotos gamybos įmonės. Tai niekam nepakenktų, bet kažkodėl sprendimas nejuda į priekį”, – sako S.Paulauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: