(c) Organizatorių archyvo nuotr.

„Ko jį velnias nešė į tą galerą?“ Šįkart atėjo išskirtinė proga garsiąją frazę vėl išgirsti teatro scenoje – naujame „Užupio teatro“ pastatyme „Skapeno klastos“ (rež. R. Urbonavičiūtė) pagal Ž. B. Moljerą. Surinkta  šauni aktorių komanda – Linas Barauskas, Vytautas Mikalauskas, Saulius Čėpla, Aurimas Blaževyčius, Arūnas Vozbutas, Tautvydas Jancevičius, Tomas Kliukas, Rasa Strauzaitė, Rasa Syminaitė.

Lietuvoje ši Moljero komedija statoma nedažnai  – tai nelengvas išbandymas teatro režisieriui, o Skapeno vaidmuo yra tikras meistriškumo iššūkis aktoriui. Pagrindinis pjesės veiksmas sukasi apie Skapeną. Jo niekas neapgaus ir nepergudraus, bet jis sugeba apsukti apie pirštą visus. Pinigai ir šlovė jaudina pjesės herojus – dėl jų jie pasiryžę atsisakyti net meilės. Kai įmantri meilės ir godumo istorija išsukama visiems palankia kryptimi, Skapenas mėgaujasi savimi ir laukia naujų painių situacijų. Tai komedija su lengvu absurdo prieskoniu, kur vienas kitas iš sėdinčių salėje atpažins ir save.

Ž. B. Moljero komedija „Skapeno klastos“ pirmąkart Lietuvoje buvo pastatyta Jaunimo teatro režisieriaus Vytauto Čibiro 1968 m. Tuokart pagrindinį – gudraus tarno Skapeno – vaidmenį atliko garbaus atminimo aktorius Rolandas Butkevičius.  Šis „Užupio teatro“ iš Vilniaus pastatymas skirtas pagerbti vieno geriausių Lietuvos aktorių atminimą.

Renginio vieta: Laisvalaikio namai „Nautilus“.

Renginio data: gegužės 5 diena, 18:00 val.

Bielietų kaina: 25 -35 Lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: