darbopartija.lt archyvo nuotr.

Darbo partijos steigėjas, garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas tvirtina matąs kritikuotų ministrų pažangą dirbant, bet nėra tikras, ar nereikės pakeisti kurio nors iš jų.

“Mūsų tikslas – rezultatas. Jeigu rezultatas bus pasiekiamas be pasikeitimų, aš tik džiaugčiausi (…) Jau pradeda duoti (rezultatų – BNS), jau intensyvėja jų darbas, ir man tai patinka”, – šeštadienį žurnalistams sakė V.Uspaskichas.

Jis tvirtino, kad socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės, švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio, žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos kritika nėra jų “klibinimas” iš postų.

“Tai nėra klibinimas, tai atsakingas požiūris į savo deleguotus narius į Vyriausybę. Visi pripratę kontroliuoti ir kritikuoti oponuojančių partijų ministrus, mes žiūrime į visą Vyriausybę. Svarbiausia – kad ministrai vykdytų Vyriausybės programą”, – tvirtino V.Uspaskichas.

Jis pripažino, kad viceministrų atleidimai Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje (SADM) susiję būtent su tuo.

“Kiekvienas ministras viceministrų komandą renka pagal politinį pasitikėjimą. Vadinasi, kai kurie viceministrai tų kriterijų nesugebėjo įvykdyti, pasirinko kitus. (Ministrai – BNS) stiprina savo komandą, kad geriau vykdytų Vyriausybės programą”, – pokyčius SADM paaiškino buvęs “darbiečių” vedlys.

Pasiūlymai trauktis iš pareigų pateikti dviem anksčiau Darbo partijos buvusiems deleguotiems viceministrams – Aivarui Tušui bei Audriui Bitinui. A.Tušas šią savaitę jau pasitraukė iš pareigų, A.Bitinas BNSketvirtadienį teigė ketinąs parašyti pareiškimą artimiausiu metu.

Parlamento vadovė “darbietė” Loreta Graužinienė anksčiau yra teigusi, kad turi abejonių dėl švietimo ir mokslo ministro D.Pavalkio bei socialinės apsaugos ir darbo ministrės A.Pabedinskienės darbo. Šie ministrai sulaukė kritikos pastarajame Darbo partijos tarybos posėdyje. Jiems turėta priekaištų dėl prasto Vyriausybės programos vykdymo. “Darbiečiai” tvirtina norintys, kad jų deleguoti ministrai aktyviau inicijuotų ir teiktų su Vyriausybės programos įgyvendinimu susijusius sprendimus.

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius savo ruožtu teigė “darbiečių” ministrams priekaištų neturįs.

Pagal valdančiųjų partijų susitarimą, Darbo partija į Vyriausybę yra delegavusi keturis ministrus: A.Pabedinskienę – į socialinės apsaugos ir darbo ministres, Vigilijų Jukną – į žemės ūkio ministrus, D.Pavalkį – į švietimo ir mokslo ministrus bei Šarūną Birutį – į kultūros ministrus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: