© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Jonas Vainauskas beveik dvejus metus buvo nutolęs nuo Lietuvos krepšinio, tačiau šiuo metu jis yra kupinas idėjų, kuriomis pasidalino su tinklalapiu „SportoTV.lt“.

31 metų krepšinio vadybininkas nemažai kritikos išsakė Lietuvos krepšinio lygai (LKL). Stipriausias šalies čempionatas artimiausiu metu turės naują prezidentą, o Vainauskas jau žino, ką reikėtų keisti pirmenybių sistemoje.

„Licencijos išdavimas vieneriems metams, – apie pirmuosius būtinus naujųjų LKL vadovų darbus prakalbo Vainauskas. – Nereikia jos nei išduoti, nei atimti iki gyvos galvos. Jeigu yra problema, tai reikia duoti metus laiko išspręsti ją.“

Pirmą kartą dėl Lietuvos grandų užimtumo šalies pirmenybėse jie žaidė tik išvykose. Toks modelis viso sezono metu buvo kritikuojamas, bet Vainauskas teigia, jog tiek Kauno „Žalgiriui“, tiek Vilniaus „Lietuvos rytui“, tiek LKL reikia tvirčiau išsakyti savo pozicijas.

„VTB Vieningoji lyga gali būti žala Lietuvos krepšiniui, jeigu tik LKL neturės tvirtos pozicijos savo klubų atžvilgiu, – tinklalapiui „SportoTV.lt“ teigė vilnietis. – VTB Vieningoji lyga suteikia klubams galimybę žaisti daugiau konkurencingų rungtynių, bet dėl varžybų formato.“
Šį sezoną VTB Vieningoje lygoje varžėsi net devynios komandos iš dvidešimt. Vainauskas siūlo, jog klubai būtų suskirstyti regionų principu.

„Daug įdomesnis formatas būtų, jeigu Europos Sąjungos klubai žaistų vienoje grupėje, o likę – kitoje grupėje. Tada būtų daug paprastesnis grafikas, trumpesnės išvykos, lygesnis krepšinis bei daug įdomesnės atkrintamosios, kuriose būtų atstovaujama kiekviena šalis“, – savo idėją išdėstė Vainauskas.

Buvęs „Lietuvos ryto“ generalinis direktorius išsakė savo poziciją ir dėl Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašo, kuriame šiemet tebuvo tik 15 pavardžių.

„Pirmiausiai džiaugiuosi, jog rinktinės treneriu tapo Jonas Kazlauskas. Jo patirtis Lietuvai bus labai naudinga, o jis pats bus didelis autoritetas žaidėjams.

Tik man ne itin patinka, kad nėra suteikiamas šansas jauniems įžaidėjams, kurie potencialiai ateityje galėtų padėti Lietuvos rinktinei, – svarstė Vainauskas. – Nors ir koks pasirinkimas būtų ribotas, tačiau juos reikėtų vis tiek traukti arčiau rinktinės bei jų nenurašyti.“

Vainauskas antroje interviu su „SportoTV.lt“ dalyje taip pat dalinosi mintimis apie „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ svarbą Lietuvos krepšiniui bei jų statusą VTB Vieningoje lygoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: