Nuotr. Scanpix Sweden

Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas pasirašė ilgalaikį kontraktą su Toronto „Raptors“ ekipa. 20 metų 213 cm ūgio Valančiūnas su Kanados klubu sudarė ilgalaikę penkerių metų trukmės sutartį pagal formulę „2+1+1+1“.

Prieš metus NBA naujokų biržoje penktuoju numeriu „Raptors“ klubo pasirinktas Valančiūnas per pirmąjį sezoną uždirbs 3,374 milijono JAV dolerių. Į Torontą lietuvis vyks tik po Londono olimpinių žaidynių.

„Esame labai laimingi, kad Jonas pagaliau tapo mūsų organizacijos nariu. Esu tikras, kad Toronto ekipos sirgaliai netrukus įsitikins, jog taip ilgai laukti Valančiūno buvo verta“, – „Raptors“ išplatintame pareiškime teigė klubo generalinis direktorius Brianas Colangelo.

Sutartį su „Raptors“ Valančiūnas galėjo sudaryti jau liepos pirmosiomis dienomis, tačiau ji buvo pasirašyta tik šiandien, galutinai suderinus visas išpirkos mokėjimo detales. Galiojantį kontraktą su Valančiūnu turėjęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas už jaunojo talento išleidimą į NBA susižers beveik 2,5 milijono JAV dolerių (apie 6,9 milijono litų).

Pagal NBA taisykles klubai išpirkai gali skirti ne daugiau kaip 550 tūkst. JAV dolerių, todėl likusią sumos dalį lietuvis turės padengti iš savo kišenės.

Praėjusį sezoną vilkėdamas „Lietuvos ryto“ ekipos marškinėlius Valančiūnas Europos taurės turnyre vidutiniškai pelnydavo po 10,8 taško, atkovodavo po 7,6 kamuolio ir blokuodavo po 1,6 metimo per rungtynes.

LKL pirmenybėse Valančiūnas vidutiniškai rinkdavo po 14,2 taško, atkovodavo po 7,4 kamuolio ir blokuodavo po 1,9 metimo per rungtynes.

Pastaruosius trejus metus jaunimo čempionatuose dominavęs ir naudingiausio žaidėjo titulus skindavęs Valančiūnas Lietuvos vyrų rinktinėje debiutavo dar praėjusią vasarą, būdamas vos 19-os. Mūsų šalyje vykusiame Europos čempionate jis rinkdavo po 8,4 taško ir atkovodavo po 4,1 kamuolio per susitikimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: