(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

LR Švietimo ir mokslo ministerijai keičiant “studijų krepšelių” paskirstymo tvarką tarp valstybinių ir privačių universitetų, į pastaruosius galės stoti žymiai daugiau studentų, pretenduojančių gauti valstybės finansavimą. Nuo rudens ISM Vadybos ir ekonomikos universitete su “studijų krepšeliais” studijuoti galės iki 500 bakalaurų – tai yra tiek, kiek universitetas iš viso siūlo vietų pirmos pakopos studijoms.

“Pernai galėjome priimti tik 150 geriausiai besimokančių jaunuolių, gavusių valstybės finansavimą. Nuo šių metų valstybė būsimiems abiturientams suteikia gerokai didesnes studijų pasirinkimo galimybes. Dabar gabus jaunuolis, pretenduojantis gauti valstybės paramą, gali drąsiai stoti tiek į valstybinį, tiek į privatų universitetą. Sumažinus atotrūkį tarp universitetų, stojantysis galės rinktis studijas atsižvelgdamas tik į savo lūkesčius ir studijų kokybę”, – teigė ISM rektorius dr. Nerijus Pačėsa.

Siekiantiesiems studijų privačiame verslo universitete – dar viena gera žinia. ISM savo studentams sudarys dar daugiau galimybių studijuoti visiškai nemokamai. Universitetas likusį skirtumą tarp valstybės skirto finansavimo ir ISM studijų mokesčio kompensuos stojantiesiems, kurių konkursinis balas bus 20 ar didesnis. Praėjusių metų duomenimis, tokį ir didesnį balą turinčiųjų ir stojančiųjų į socialinius mokslus buvo apie 150-200.

“Priimdami sprendimą didinti visiškai finansuojamų vietų skaičių siekiame mūsų studijas padaryti prieinamesnes kuo didesniam skaičiui pačių gabiausių jaunų žmonių. Mes tikimės, kad studijas mūsų universitete pasirinks apie šimtą studentų su nemokamoms studijoms reikalingu balu”, – sakė rektorius.

Studentai su “studijų krepšeliais” taip pat galės studijuoti ir ISM tarptautinės magistrantūros programose, o geriausiems iš jų bus skirta 20 nemokamų vietų. Vilniuje Tarptautinės rinkodaros ir vadybos bei Finansų ekonomikos programoms bus skirta po 5 nemokamas vietas, o Kaune pasirinkusieji Tarptautinės rinkodaros ir vadybos programą galės pretenduoti į 10 nemokamų vietų.

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas ruošia tarptautinio verslo ir komunikacijos, ekonomikos ir politikos, ekonomikos, finansų ir apskaitos bei verslo vadybos bakalaurus, vykdo tarptautinės magistrantūros ir vadovų studijas. Šiuo metu ISM studijuoja apie 1800 studentų. Universitetas pagal tarptautinį “Eduniversal” reitingą patenka tarp 200 geriausių verslo mokyklų pasaulyje.

Evelina Stankevičiūtė

Account Executive Projektų vadovė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: