© LiJOT archyvo nuotr.

Dažnai paklausus jauno žmogaus, kam jis skirs savo vasarą, galima išgirsti standartinį atsakymą „dar nežinau“. Eurodesk Lietuva siūlo vasarą skirti bendravimui ir pradėti veiklą planuoti jau dabar – tiek sezoninio darbo paiešką, tiek programos vasaros savanorystei pasirinkimą, tiek kelionę po Europą, nuotykius ir draugų paiešką vasaros stovyklose ir festivaliuose.

Būtent šių temų resursai jau paruošti kiekvienam pasiryžusiam vasarą skirti bendravimui, o Eurodesk Lietuva komanda drauge su 13 atstovų regionuose yra pasirengusi teikti elektronines konsultacijas ir patarti jauniems žmonėms, ką veikti vasarą.

Mobilumo vasarą kampanija rengiama jau trečius metus iš eilės ir būtent šią vasarą jauni žmonės kviečiami skirti bendravimui ir skinti draugus, patirtį, santaupas, festivalius bei įspūdžius. „Esame parengę išsamias interaktyvias duomenų bazes, kuriose kiekvienas ras naudingos informacijos.

Kelionių Europoje žemėlapyje surinkta informacija apie 42 Europos valstybes nuo tokios, kokia valiuta atsiskaityti, kur rasti viešojo transporto tvarkaraščius, iki praktinių patarimų, kur apsilankyti, ką nuveikti ir į kokius dalykus atkreipti dėmesį bendraujant su vietiniais,“ – pasakoja Eurodesk Lietuva programos vadovas Evaldas Rupkus.

Sezoninio darbo skiltis parengta darbo paieškai 20 šalių, taip pat pateikiami dažniausiai užduodami klausimai apie darbo paiešką tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, padėsiantys suprasti, ką rašyti gyvenimo aprašyme ar kokius darbus gali dirbti nepilnamečiai.

Vasaros stovyklų duomenų bazė padės išsirinkti tinkamiausią stovyklą tiek pagal pomėgius, tiek pagal pamainų laiką.

Festivalių duomenų bazėje surinkta informacija apie 50 festivalių, padėsianti suplanuoti vasaros savaitgalius. O norintys įgyti patirties ir pasavanoriauti užsienyje galės rinktis iš daugiau nei 40 tarptautinės savanorystės programų.

„Džiaugiamės atnaujinę informacinius resursus, papildę duomenų bazes, skatiname šią vasarą daug bendrauti ir pasirinkti prasmingiausią jos praleidimo būdą, o turint klausimų kreiptis į mus elektroniniu paštu arba užsukti į artimiausią jaunimo informacijos centriuką Utenoje, Molėtuose, Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje, Plungėje, Mažeikiuose, Rietave, Biržuose, Lazdijuose, Alytuje, Kaune, Klaipėdoje“, – sako Eurodesk Lietuva programos vadovas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: