(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) dėstytojai savo patirtimi bei žiniomis dalinasi ne tik su studentais, bet ir su moksleiviais iš visos Lietuvos. Pasibaigus VDU konsultacijoms abiturientams, universiteto dėstytojai visą gegužės mėnesį lankysis Lietuvos gimnazijose ir mokyklose bei skaitys informacinių technologijų, literatūros, gamtos mokslų, užsienio kalbos paskaitas.

Pasak VDU Studijų marketingo tarnybos direktorės Miglės Šontaitės, tai puiki galimybė praturtinti mokyklinį gyvenimą, paįvairinti pamokas ir praleisti dieną mokykloje „kitaip”. „Raginame moksleivių grupes, mokytojus visą gegužės mėnesį kreiptis į mus, pasirinkti sau aktualiausią ir įdomiausią temą iš siūlomų ir pakviesti mūsų dėstytojus į savo mokyklą ar gimnaziją, – pasakojo ji. – Ši VDU dėstytojų iniciatyva moksleiviams ir mokytojams yra visiškai nemokama”.

Šį pavasarį moksleiviams siūlomos septynios VDU dėstytojų paskaitos. Apie informacinių technologijų įtaką moderniai visuomenei bus diskutuojama VDU Informatikos fakulteto dėstytojų paskaitose „Kas bendra tarp žmogaus smegenų ir kompiuterio” (doc. dr. A. Saudargienė ir dokt. G. Slivko), „3D multimedia” (studentas V. Barzdaitis) bei lektoriaus V. Barzdaičio paskaitoje „Ką slepia informacinės technologijos”. Literatūros temomis moksleiviai kviečiami diskutuoti su Humanitarinių mokslų fakulteto docente dr. A. Gustaitiene paskaitoje „Literatūros vitaminai, arba kaip literatūra gali pagydyti?” bei su docente dr. G. Kazlauskiene paskaitoje „Mokytoja klausias Petriuko”… anekdotas, kaip mokslinio tyrimo objektas”. Pažintinę pamokėlę su latvių kalba moksleiviams praves docentas dr. Alvydas Butkus, apie atsinaujinančius energijos šaltinius su moksleiviais diskutuos Gamtos mokslų fakultetų dėstytojai, o paskaitą „Teatras ir ritualas” skaitys lektorė V. Truskauskaitė.

Pasirinktos paskaitos metu moksleiviai ne tik įgis naujų žinių, bet ir išgirs įdomių faktų, naujų versijų, prisimins ir diskutuos apie jau žinomus dalykus su srities specialistais, susipažins su naujausiais moksliniais tyrimais ir atradimais, pabendraus su VDU dėstytojais ir studentais.
„Jau dabar jaučiame didelį moksleivių ir mokytojų susidomėjimą paskaitomis. Ypač daug užklausimų sulaukiame iš tolimesnių miestelių ar rajonų mokyklų – tikriausiai todėl, kad paskaitos yra nemokamos ir moksleiviams nereikia niekur toli vykti. Derinamos išvykos į Radviliškio Vaižganto vidurinę mokyklą, Jurbarko Vytauto Didžiojo, Matuizų (Varėnos raj.) vidurines mokyklas” – pasakojo M. Šontaitė. Artimiausiu metu taip pat numatyti susitikimai ir su Kauno „Vyturio” vidurinės mokyklos bei Kauno rajono Ugnės Karvelio gimnazijos moksleiviais ir mokytojais. Daugiausiai dėmesio sulaukia literatūros paskaita „Literatūros vitaminai”, Gamtos mokslų fakulteto dėstytojų paskaita „Atsinaujinantys energijos šaltiniai” ir paskaita „Ką slepia informacinės technologijos”.

Balandžio pradžioje VDU dėstytojai jau lankėsi Kauno Maironio gimnazijoje, kur vedė konsultacijas baigiamųjų klasių gimnazistams. Įprastines pamokas jiems pakeitė lietuvių literatūros, anglų kalbos, istorijos, matematikos ir biologijos pratybos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: