(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Susitikę Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir Vytauto Didžiojo universiteto rektorius Zigmas Lydeka sutarė, kad būtina ieškoti abiem pusėms naudingo sprendimo, ieškant patalpų įstaigų veiklai.

Kauno miesto savivaldybė tikisi, kad Valstybės turto fondas perduos buvusius Kauno apskrities viršininko administracijos pastatus, esančius L. Sapiegos gatvėje, šalia pagrindinio Savivaldybės administracijos pastato. Tai galėtų sudaryti vieningą administracinį kompleksą. VDU taip pat tikisi gauti šias patalpas savo reikmėms. Į šias patalpas taip pat pretenduoja Žemės ūkio ministerija jai patikėtoms žemės administravimo funkcijoms vykdyti.

„Savivaldybė universitetui pasiūlė kitus pastatus, esančius Nemuno, J. Gruodžio, A. Jakšto, Šv. Gertrūdos, S. Daukanto gatvėse, tačiau šios patalpos universitetui nepriimtinos. Visi kartu toliau ieškosime tinkamų patalpų arba bendrų sprendimų, nes kitaip abi pusės liks nieko nepešusios“, – sakė meras A. Kupčinskas.

Savivaldybė pirmoji prabilo apie Apskrities viršininko administracijos patalpas ir pirmoji kreipėsi į apskrities viršininkę. Šios patalpos turėtų atitekti Savivaldybei, nes mes po reformos ji perėmė daugiausiai funkcijų iš buvusios Apskrities viršininko administracijos. Funkcijų vykdymui reikalingos patalpos.

Be to, meras akcentavo, kad jei Žemės ūkio ministerija keltųsi į Kauną, miesto Savivaldybė svarstytų galimybę jai perleisti Laisvės alėjoje esantį pagrindinį jai priklausantį pastatą.

„Jei ministerija keltųsi į Kauną, mes jai sutiktume perleisti Savivaldybės pagrindinį pastatą, o patys galėtume ieškoti kito pastato, kuriame galėtų sutilpti visi Savivaldybės padaliniai, dabar išsimėtę per 26 pastatus įvairiose miesto vietose“, – sakė meras A. Kupčinskas.

Savivaldybė yra ne kartą pareiškusi savo paramą ir palaikymą siūlymui perkelti ministeriją į Kauną, apie tai daug kalbėta viešai. Dar 2008 metais, išgirdę apie galimą ŽŪM perkėlimą, Kauno miesto vadovai ėmė svarstyti galimybę kartu su ministerija statyti bendrą pastatą. Buvo diskutuojama, kur galėtų iškilti nauji savivaldybės rūmai, kuriuose galėtų įsikurti ir kitos valstybės institucijos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: