Pagrindinis Vytauto Didžiojo universiteto studentų atstovybės tikslas – atstovauti ir ginti VDU studentų interesus vietiniame ir nacionaliniame lygmenyje. Prioritetinė veiklos kryptis yra socialiniai bei akademiniai reikalai. Atstovybėje yra dar penkios veiklos sritys, kurios susijusios su studentais: kultūros, ryšių su visuomene, finansų, projektų ir tarptautinių ryšių sritys bei žmogiškųjų išteklių valdymo sritys. Atitinkamai šioms sritims veikia VDU SA komitetai.

Šiais metais vienas iš pagrindinių projektų buvo Universitetų mainai, kurių metu savo studentais keitėsi VU ir VDU. Toks projektas skatina bendradarbiavimą ir praplečia akiratį. Taip vykdyta akcija “Nusirašinėjimui ne”, atstovybės narių mokymai. VDU bendruomenei organizuotas tradicinis renginys „V2“, kurio metu teikiamos nominacijos dėstytojams, vyksta talentų pasirodymai, Dar vienas kasmetinis renginys – „Pavasario festivalis“, kurio metu vyksta įvairios socialinės akcijos, koncertai.
VDU SA rengiamus projektus finansuoja LSS (Lietuvos studentų sąjunga), KJRT (Kauno jaunimo reikalų tarnyba), Kaunas goes green.

VDU studentų atstovybė veikia jau šešiolika metų ir turi apie 40-50 aktyvių narių. Prie organizacijos gali prisijungti kiekvienas VDU studentas. Nėra jokio specialaus „įstojimo ritualo“, tiesiog tereikia ateiti ir atsinešti savo idėjas.
Kaip ir Vytauto Didžiojo universitetas, organizacija skleidžia liberalias vertybes ir pasižymi vieningumu. Šie bruožai neliko nepastebėti, nes „Jaunimo apdovanojimuose 2010“ VDU SA buvo pripažinta šauniausia nevyriausybine organizacija.


VIZITINĖ KORTELĖ:

  • Interneto svetainė: www.vdusa.lt
  • Vadovo vardas, pavardė: Donatas Juodpusis
  • Kontaktai: prezidentas@sa.vdu.lt +37061126800
  • Būstinės adresas: S. Daukanto g. 27, Kaunas LT-44249
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: