Metus Islandijoje praleidęs Edgaras Lubys grįžo į Lietuvą ir vėl subūrė grupę “Amberlife”. Iš grupės sudėties liko tik solistas E. Lubys, dar vadinamas “amberlaifu”, gitaristas Saulius Bartninkas ir bosine gitara grojantis Paulius Rukas. Prie grupės prisijungė būgnininkas Marius Leiburas ir klavišininkas Vytas Bikus.

Tiesa, ketvirtadienį E. Lubys surengė akustinį koncertą, be savo grupės narių, jam pritarė multiinstrumentualistas Saulius Petreikis – ne retas dalyvis Kaune vykstančių dainuojamosios poezijos renginių.

Šį pavasarį septintus metus populiariojoje scenoje mininti grupė džiugino kauniečius romantišku gitarų ir pučiamųjų instrumentų skambesiu. Koncerto metu Edgaras Lubys su klausytojais dalinosi nuotykiais patirtais savo ne trumpame muzikinės karjeros kelyje, taip pat įspūdžiais parsivežtais iš Islandijos ir kitų jo paties aplankytų šalių.

Saulius Petreikis, save vadinantis Dėde Semu, dalyvaujantis etno-folk-pop, bei dainuojamosios poezijos projektuose, pritarė “amberlaifui” savo egzotiška muzika, taip pat atliko savo paties sukurtą kompoziciją, skirtą tibetiečiams.

Nors žiūrovų gausa atlikėjai pasigirti negalėjo, tačiau džiaugėsi nuoširdžia publika, kaip Saulius Petreikis tvirtino: “svarbiausia kokybė, o ne kiekybė”. Klausytojai mėgavosi nuotaikingu vakaru, bendravo ne tik tarpusavyje, bet ir su muzikantais. Mūsų nuomone, ketvirtadienį įvykęs koncertas, buvo vertingas kiekvienam, pasiilgusiam pokalbių romantiškoje aplinkoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: