(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Pradėjus groti Pauliui Zdanavičiui (fortepijonas) ir Vytautui Skudui (trimitas, fliugelhornas), nejučiomis buvo galima persikelti į savo namus, į saugią, patogią bei jaukią aplinką, kurioje tampi nuoširdžiu žmogumi, elgiesi, kaip nori, improvizuoji. Juk džiazas – profesionali improvizacija, kurios metu žiūrovai tampa muzikos dalimi ir viską išgyvena kartu su atlikėjais. Tai buvo nuoširdus vakaras žvakių šviesoje.

„Prieš porą dienų grįžau iš kelionės“ – po įžanginio kūrinio, kurį atliko Paulius ir Vytautas, įžengusi į sceną ėmė atvirauti Rūta Ščiogolevaitė. Ne tik dainininkė, bet ir puiki šokėja, svajojanti tapti aktore, pirmoje vakaro dalyje po kiekvieno kūrinio bendravo su publika, pasakojo trumpas istorijas iš asmeninio gyvenimo bei dalinosi savo patirtimi džiaze, muzikoje. Viena geriausių Lietuvos atlikėjų neslėpė, jog yra lyrikė, o džiazo baladės jai ypač artimos ir mylimos.

Susirinkę Rūtos bei džiazo gerbėjai ne tik padovanojo atlikėjai gėlių, bet ir prisidėjo prie šiltos vakaro atmosferos sukūrimo – vakaro metu buvo jaučiamas grįžtamasis ryšis. Nors džiazas nuo savo atsiradimo pradžios buvo laikomas fonine muzika, tačiau penktadienio vakarą „Nautilus“ laisvalaikio namuose skambančios baladės negalėjo likti neišgirstos.

Antroje koncerto dalyje, kuri prasidėjo po beveik pusvalandį trukusios pertraukos, ir toliau skambėjo populiarios džiazo melodijos, o stiprus Rūtos Ščiogolevaitės balsas nepaliko abejingų. Šios muzikos neįmanoma perteikti žodžiais, turi ateiti ir pats tai pajusti. Tik tokiu atveju suprasi, kad muzika gali viską.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: