(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Jeigu kada nors gyvenime esi dirbęs ar dirbusi kavinėje, restorane ar kitoje maitinimo įstaigoje, puikiai supranti ten dirbančius žmones, kurie didžiąją savo darbo laiko dalį lenktyniauja su vėju ir daro visa kita, kas turėtų suteikti klientams komforto jausmą. Jeigu nesi, tu privalai ateiti, pamatyti bei suprasti tas nelengvas dienos užduotis, kurios, sunkumo akimirkomis, atrodo neįveikiamos. Kartais tos akimirkos tęsiasi visą darbo dieną. Tai priklauso nuo restorano populiarumo ir klientų srautų, o pagrindinis spektaklio herojus Semas, jo nelaimei, dirba viename iš populiariausių Niujorko restoranų.

„Labas rytas, užsakymai, gal galite palaukti minutėlę“ – taip prasideda restorano išankstinių užsakymų skyriaus darbas kiekvieną rytą. Kodėl klientui siūloma palaukti, paklausite? Tegul tai lieka intriga. Semas (aktorius Eimutis Kvoščiauskas) patenka į daugybę sudėtingų, šmaikščių bei žmogiškų situacijų, kurias jis stengiasi išspręsti savo jėgomis. Visą spektaklį jis bendrauja telefonu su restorano darbuotojais bei klientais. Tačiau Eimučiui reikia ne tik atsakinėti į skambučius, bet ir įsijausti į kiekvieno skambinančiojo rolę ir perteikti tai žiūrovams.

Aktorius įkūnija 32 personažus, kurie turi ne tik skirtingas kalbėjimo manieras, bet ir nori, kad jų problemos ar užgaidos būtų sprendžiamos čia ir dabar. Semas stengiasi iš visų jėgų, bet net jam kartais būna sunku susitvardyti ir žiūrovai išvysta išraiškingą veido kalbą arba išgirsta nevilties apimtam žmogui įprastus garsus ar žodžius.

Balandžio 15 dienos vakarą „Nautilus“ laisvalaikio namuose vykęs spektaklis „Vietų nėra“ privertė visus bent kartą nusišypsoti. Nors Eimučiui Kvoščiauskui dainuoti nebuvo paprasta, tačiau su kitomis užduotimis jis puikiai susitvarkė. Jaunasis aktorius bei visa kūrybinė grupė laukia jūsų gegužės 26 d. „Nautilus“ laisvalaikio namuose, nes ir vėl parodys, kas būna, kai nebėra vietų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: