Beatričės Patapovaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Pavasarėjantis Kaunas, pamažu atgimstančios Senamiesčio gatvelės, po ilgai trukusios žiemos visi po truputį plūsta į  miestą ir pradedami pildyti kavinių, restoranų lauko terasos, miesto skverai. Pagalvojus apie pietus prisiminiau apie vienintelę Kauno miesto graikišką virtuvę, ir vietoj to kad sėdėčiau terasoje ar kiemelį šildant pavasarinei saulei nutariau aplankyti graikišką restoranėlį Vilniaus gatvėje „Rhodos“.

Pravėrus duris ir įžengus i kavinę-vyninę Kaunas tarsi pasiliko už durų, atsivėrė tikrų tikriausia Graikija. Muzika, aplinka ir subtilus prieskonių kvapas primena išsiilgtą viduržemio jūros regioną. Ir kaip tik prisėdus gretimai (kaip spėju) graikų kilmės vyrų, jų garsus, bei skardus juokas, bendravimas dar labiau priartino prie Balkanų pusiasalio.

Aplinka viduje neišsiskirianti, tačiau iškart pasijunti jaukiai, aptarnavimas taip pat vertas pagyrimo, kaip ir akį nudžiuginęs trumpas ir konkretus meniu, kuriame visi patiekalai yra autentiški graikų virtuves šedevrai. Lyginat su Kauno senamiestyje esančiomis kavinėmis kainos nėra gąsdinančios ir maistas skanus.

Pirmiausia akį patraukė tikra graikiška kava „Frappe“ tai šalta su ledukais, labai švelni bei malonaus ir subtilaus skonio kava. Manau, kad ir nemėgstantys kavos Graikiškąją „Frappe“ įsimylės iš pirmo gurkšnio.

Kaip gi tikrame graikiškame restorane be populiariųjų graikiškų salotų? Ogi niekaip! Tradicinės graikiškos salotos tikrai labai maloniai nustebino. Estetiškas pateikimas jau kviečia ragauti, o raudonėlio kvapas bei skonis nukelia į tikrąją Graikiją, atrodo jog jas valgai vietinėje viduržemio jūros regiono tavernoje.  Salotos pateiktos su nuostabaus skonio duonele, kurioje įmaišyta keletas alyvuogių grežinėlių.

Taip pat teko ragauti Tagliatelle su špinatais ir sūriu – tai tikri Graikiški makaronai, kurie nudžiugintų kiekvieną. Švelnus malonus skonis su ožkos sūriu primena ne tik Graikiją, bet turi ir itališką prieskonį. Tikrai valgyčiau dar kartą šį pietietiškų šalių miksą.

Mažoji Graikija „Rhodos“ iš ties nudžiugintų kiekvieną. Skanus maistas, jauki aplinka pietietiškas svetingumas. Patiekalai pagaminti dėmesingai, virtuvėje dirbančio graiko su tradicijomis, pateikti kokybiškai ir profesionaliai.

 

Maistas: 4 autentiškas, visiems mylintiems viduržemio regiono maistą labai patiks, kas viso to nemėgsta siūlyčiau rinktis kitą maitinimo įstaigą.

Aplinka, muzika: 4 Tikrai labai šiltas ir jaukus, interjeras malonus akiai, bei širdžiai. Įėjus pasijauti lyg atostogautumei Graikijoje ir būtum vieninės reikšmės kavinukėje, klausytumeisi mėgstamą  tradicinę graikų muziką.

Aptarnavimas: 5 puikus pietietiškas svetingumas ir draugiškumas, kuris visada pakelia nuotaiką.

Verta apsilankyti: 4 skiriu todėl, kad tai tik tiems kurie myli viduržemio jūros regioną, jų maistą išsiilgę šilumos, bei tikrų, nuoširdžiu šypsenų. Καλή όρεξη!!!!

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: