© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vilniaus miesto taryba trečiadienį pritarė sprendimui, kuriuo savivaldybei pagal panaudą suteikiamas Misionierių bažnyčios ir vienuolyno kompleksas.

Planuojama, kad neatlygintinai 25 metams Vilniaus arkivyskupijos suteiktose patalpose įsikurs “Ąžuoliuko” choras, persikels pradinukų Vytės Nemunėlio mokykla.

“Ten galėtų atsirasti nauja erdvė, puikiai tinkama kultūriniams projektams, kuri dar labiau pagyvintų ir suaktyvintų miesto kultūrinį gyvenimą. Pastate galėtų įsikurti choras “Ąžuoliukas”, būtų perkelta pradinukų mokykla, o bažnyčioje būtų įrengta didžioji koncertų salė”, – savivaldybės pranešime cituojamas Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Pasak projekto iniciatorių ir partnerių Vilniaus miesto savivaldybės, Švietimo ir mokslo ministerijos bei Vilniaus Arkivyskupijos Kurijos, vienuolyno pastatai pagal funkcionalumą ir patalpų dydį idealiai tinka muzikos mokyklai bei chorui.

Šiuo metu savivaldybė rengia pastatų pritaikymo pradinio bei neformaliojo ugdymo paskirčiai ir kultūrinei veiklai galimybių studiją, vėliau bus rengiamas pastatų pritaikymo techninis projektas.

Misionierių bažnyčios ir vienuolyno ansamblio atkūrimo ir pritaikymo pradiniam ir neformaliajam ugdymui bei kultūrinei paskirčiai finansavimo ketinama prašyti iš ES Struktūrinių fondų lėšų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: