(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Europos kelių policijos tinklo (TISPOL) iniciatyva 2010 m. rugsėjo 13-19 d. daugelyje Europos šalių organizuojamos policinės prevencinės priemonės, skirtos užtikrinti vairuotojų ir keleivių saugos diržų ir vaikams skirtų specialių sėdynių naudojimą.

Lietuvos kelių policijos pareigūnai taip pat dalyvauja šioje akcijoje. Visą savaitę pareigūnai keliuose tikrins, ar transporto priemonių vairuotojai ir keleiviai tinkamai vykdo Kelių eismo taisyklių (Žin., 2003, Nr. 7-263; 2008, Nr. 88-3530) XXVI dalies “Saugos diržų naudojimas” punktus.

Asmenims, pažeidusiems nustatytus ir privalomus vykdyti reikalavimus, bus taikomos administracinio poveikio priemonės.

Primename, kad naudojimosi saugos diržais tvarkos pažeidimas užtraukia vairuotojams ir (ar) keleiviams baudą nuo 100 iki 200 litų. Tokia pat veika, padaryta asmens, bausto administracine nuobauda už šį pažeidimą, užtraukia baudą nuo 200 iki 300 litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą vienam mėnesiui.

Kiekvienais metais Europos keliuose žūsta daugiau nei 10 000 žmonių, nes eismo įvykių metu, susidūrus transporto priemonėms, jie nebuvo užsisegę saugos diržų. Būtina prisiminti, kad susidūrimo metu, neužsisegęs saugos diržo vairuotojas ar keleivis kelia grėsmę ne tik savo gyvybei, bet ir kartu važiuojantiems automobilyje.

Lietuvos kelių policijos tarnybos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: