Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį 17 metų nelaisvės nuteisė klaipėdietį, kuris iš chuliganiškų paskatų nužudė žmogų ir pagrobė jo turtą.

Nužudytojo našlei iš nuteistojo priteistas 8513 litų turtinės ir 93,24 tūkst litų neturtinės žalos atlyginimas, pranešė teismas.

Teismas nustatė, kad 2011 metų gruodžio 21 dieną, apie 15 val., prie prekybos centro Klaipėdoje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, įžūliai demonstruodamas nepagarbą aplinkiniams, 1988 metais gimęs V.P. užpuolė ir sumušė 62 metų vyrą – smogė jam kumščiu į veidą, o nuo smūgio nugriuvusiam nukentėjusiajam koja sudavė daugybinius smūgius. Mušdamas nukentėjusįjį dar pagrobė jam priklausantį 120 litų vertės mobiliojo ryšio telefoną. Vyras įvykio vietoje mirė.

Anot teisėjų kolegijos, byloje surinkti įrodymai patvirtinta, kad nukentėjusysis įvykio vietoje mirė dėl kaltinamojo pavartoto fizinio smurto – daugybinių stiprių smūgių sudavimo rankomis ir kojomis į galvą. O kaltinamojo versija, kad po nukentėjusiojo sumušimo kilusią mintį iškraustyti kišenes sąlygojo nestabili jo psichinė būsena, paneigta byloje surinktais įrodymais.

V.P. anksčiau buvo teistas septynis kartus už plėšimus, pastarąjį nusikaltimą padarė praėjus vos aštuoniems mėnesiams po ankstesnės laisvės atėmimo bausmės atlikimo. Tuo pat metu jis nuolat darė kitus savanaudiškus ir smurtinius nusikaltimus, už kuriuos iki šio nuosprendžio priėmimo yra nuteistas dar 4 kartus.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Klaipėdos apygardos teismą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: