Filmo „Win Win“ plakatas

Thomas McCarthyamerikiečių kilmės aktorius ir režisierius 2011 metais sukūrė komedinę dramą pavadinimu „Win Win“ („Laimėk“).  Šio režisieriaus sukurtų filmų sąraše puikuojasi tokie filmai kaip „2012“, „Paskutinis tėvų išbandymas“ ir „Aukštyn“, kurie iš pažiūros atrodo įprasti, tačiau nepaprasti. Žiūrint vieną jo filmą, brauksime ašaras, žiūrint kitą – juoksimės. Thomo filmai sukelia nuoširdžias bei teigiamas emocijas.

„Win Win“ filme vaidinamas Mike Flaherty (Paul Giamatti) personažas sunkiai verčiasi privačia teisine praktika ir tuo pačiu vakarais treniruoja paauglių imtynininkų komandą, kuri yra tokia beviltiška,  kad atrodo sukurta tam, kad užpildytų prastą finansinę situaciją. Bet viskas staiga, jeigu ne gerėja, tai bent jau ima keistis: atsiranda klientas, kurį galima ištraukti iš valstybės nagų ir pasisavinti už globą skiriamus pinigus; iš kažkur pasirodantis jo anūkas, kuris, kaip vėliau paaiškėja, yra buvęs vienu geriausių savo amžiaus imtynininkų; paskui anūką atsivelkanti jo motina.

Filmo „Win Win“ kadras

Reikalai tai gerėja, tai komplikuojasi, tačiau niekada nenusileidžia iki neįmanomų ir neįveikiamų situacijų. „Win Win“ gerumas yra ne  jo originalume, bet atlikime – nuo personažų, iki dialogų, situacijų bei vaidybos. Jūs neverksite dėl vykstančios dramos ir isteriškai nesijuoksite iš komiškų situacijų, tačiau visa taip tikra, jog beliks tik mėgautis.

Filmo „Win Win“ kadras

„Win Win“ nėra jausmingas ir populiarus kaip „Titanikas“, tačiau tai yra labai nuoširdi, kasdieniška drama, kurioje kiekvienas galime pamatyti dalelę savęs. Problemos pateikiamos šiame filme, yra tokios pat kuriomis kasdienybėje susiduria kiekvienas, todėl žiūrėti šį filmą yra labai lengva ir malonu. Tikroviški veikėjai su tikroviškomis problemomis – ko daugiau reikia tokio žanro filmui?  Filme akcentuojama imtynių sporto šaka, kas suteikia filmui šiek tiek įdomumo, nes pripažinkime, dažniausiai filmuose akcentuojamos populiaresnės sporto šakos, tokios kaip futbolas, krepšinis ar beisbolas. Tai yra įdomus pasakojimas, balansuojantis tarp juoko ir ašarų su keletu smurto scenų ir nepaprastai daug šilumos.

Verdiktas 7/10

Šis filmas puikiai tinka praleisti vakarui su šeima, lengvo humoro ar imtynių gerbėjams. Moralas – pinigai dar ne viskas. „Win Win“ nėra tiesmukiškas filmas, kuris paklūsta tradiciniam rimtam žanrui. Jame išvysime ir juoko, ir ašarų, nusivylimų ir pakilimų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: