(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaune, Nemuno saloje statomoje Žalgirio pramogų ir sporto arenoje tęsiami darbai. Jau montuojamas stiklinis fasadas, netrukus pastatas bus pradėtas šildyti.

Arenos statybą prižiūrintis mero patarėjas Vygantas Gudėnas teigė, kad iki lapkričio mėnesio pastatas turi būti visiškai užsandarintas.

„Turi būti ne tik sudėti langai, bet ir įrengti transporto įvažiavimo vartai. Lapkričio mėnesį pastatas jau bus šildomas, todėl statybininkai galės dirbti nešaldami. Darbai vyksta tikrai sparčiai: per dvi dienas jau sumontuota 350 kvadratinių metrų stiklo, o tai yra vienos fasado plokštumos trys aukštai. Bendras arenos fasado plotas siekia 7711 kv. m.

Svarbu tai, kad kiekvienas stiklas pagamintas individualiai, turi savo serijos numerį ir tiksliai atitinka autentiškai išlietus aliuminio profilius. Tai ne tik leidžia išvengti broko, nes stiklai montuojami individualiai pagal brėžinį bei serijos numerį, bet ir pagreitina darbą. Svarbiausias veiksnys pasirenkant stiklų gamintojus buvo ypač aukšta kokybė bei projekto įvykdymo garantijos, ko Lietuvos stiklo paketų gamintojai negalėjo pasiūlyt“, – sakė V. Gudėnas.

Stiklai arenos fasadui vežami tiesiai iš gamintojo Vokietijoje, šiuo metu kroviniai atvyksta į Kauną kiekvieną dieną.

„Vieno lakšto svoris siekia 300 kilogramų. Tai yra itin aukštos kokybės gaminys, – „Extra Clear“ stiklas yra skaidresnis nei mums įprastas stiklas, naudojamas buityje. Jis taip pat pasižymi puikia šilumine varža. Pietinės bei vakarinės fasado plokštumos stiklai turi papildomą šviesą kontroliuojančią funkciją. Visi stiklo paketai atitinka aukštus saugumo reikalavimus. Fasadas pradėtas dengti nuo Nemuno upės pusės, darbas nenutruks ir savaitgaliais, todėl tikimės spėti viską užbaigti iki lapkričio vidurio“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Žalgirio arena bus didžiausias tokios paskirties pastatas Lietuvoje ir Baltijos šalyse.

Mantas Lapinskas

Reklama: Plastikinių langų reguliavimas Vilniuje

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: