Organizatorių archyvo nuotr.

Kai ruduo užleidžia vietą žiemai, vis labiau norisi šiltų ir jaukių vakarų.

Tokius vakarus, Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre pristato viešoji įstaiga „Idėjų Garažas“. Šaltuoju metu, jaukiame, žvakių šviesoje skendinčiame amfiteatre, su akustinėmis programomis Jums pasirodys žinomiausi Lietuvos atlikėjai.

Pirmajame koncerte klausytojai susitiko su žinomu Lietuvos režisieriumi, rašytoju, dainų autoriumi ir atlikėju – Vytatu V. Landsbergiu.  Sausakimšoje amfiteatro erdvėje režisierius pristatė ilgai brandintą filmų antoligiją bei atliko autorinės kūrybos dainas.  Po renginio Vytautas V. Landsbergis dar ilgai bendravo su klausytojais, pasirašinėjo ant knygų ir albumų.  Meninkas džiaugėsi, kad Kauno klausytojai nesikeičia ir išlieka viena iš šilčiausių, labiausiai laukiančių ir nenorinčių paleisti publikų.

Antrajame renginių ciklo koncerte klausytojams pasirodys Kostas Smoriginas. Tai menininkas, pelnęs pripažinimą visose savo kūrybinės veiklos srityse, savo gerbėjus žavintis įspūdingais vaidmenimis teatre, sėkminga režisūra ir neatsiejama Lietuvos kultūros dalimi tapusiomis dainomis. Dar studijų laikais atlikėjas pradėjo kurti dainas pagal garsių Lietuvos poetų žodžius, o vėliau su kolegomis aktoriais Sauliumi Bareikiu ir Olegu Ditkovskiu subūrė „Aktorių trio“. Nuolat užsiėmusio menininko koncertas – visada laukiama dovana jo gerbėjams. Juk tai pasiilgtos ir mylimos dainos, K. Smorigino ekspresyvumas ir tas ypatingas, gilus prikimęs balsas.

Kostui Smoriginui jo klausanti publika yra labai svarbi: „Norisi pasirodyti gerai arba labai gerai. Tačiau būtų beprasmybė šitą daryti be klausytojų. Be galo saldus jausmas, kai iš jų gauni emocijas atgal. Tik čia prasideda kūryba.“  Emocijomis dalintis klausytojai galės lapkričio 22 d. 19 val. Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre. Bilietai prekiauja bilietai.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: