(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Nerimsta aistros dėl „Žalgirio“ arenos kėdžių. Specialiai dėl to šauktas ne vienas susirinkimas, tačiau kėdės iki šiol neužsakytos.

Į posėdį skuba iš Ispanijos

Šiandien Nemuno saloje statomoje „Žalgirio“ arenoje įvyks dar vienas posėdis ir bus bandoma galų gale susiderėti dėl arenos kėdžių. Į jį specialiai iš Ispanijos atvyks kėdes gaminančios kompanijos „Irwin Seating Company“ atstovas.

„Vėtrūna“ areną stato dvejus metus, tačiau per tą laiką nesugebėjo užsakyti kėdžių. Pirmą kartą dėl jų triukšmas kilo vasaros pradžioje, kai „Vėtrūnos“ atstovai pareiškė, kad arenoje norėtų sumontuoti ne žadėtas „Irwin Seating Company“, o pigesnes, prastesnės kokybės kiniškas kėdes. Tam pasipriešinusiai savivaldybei ir būsimam arenos valdytojui, bendrovė pažadėjo, kad rūmuose bus įrengtos žadėtosios amerikietiškos kėdės.

Kaltina nenoru derėtis

Dar vasarą „Irwin Seating Company“ atstovo ir partnerio regione „Virklund Sport“ direktorius Arūnas Šuika teigė, kad laukti nebegalima nė minutės, nes pasaulinio masto gamintojas specialiai išimčių Kauno arenos kėdėms gaminti nedarys. Tada A.Šuika abejojo, kad kėdės bus atvežtos iki kitų metų pavasario, tačiau užsakymas neatliktas iki šiol.

Derybos įstrigo pradėjus aptarti apmokėjimo sąlygas. A.Šuika teigia, kad jos yra standartinės, o „Vėtrūna“ esą reikalauja nerealių sąlygų. „Susidaro toks vaizdas, kad visi stengiasi kuo greičiau ir geriau pastatyti iri įrengti areną, išskyrus „Vėtrūną“, – pareiškė A.Šuika.

„Vėtrūnos“ atstovai atšauna, kad „Irwin Seating Company“ reikalauja visą sumą už kėdes sumokėti avansu, tačiau neduoda jokios garantijos, kad įsipareigojimas bus įvykdytas.

Sąmokslo teorijos neatmeta

„Vėtrūnos“ atstovai atmeta įtarimus, kad esą specialiai tempiamas laikas, kad būtų per vėlu užsakyti amerikietiškas kėdes, o vėliau būtų galima pareikšti, jog kiniškos – vienintelė išeitis.

A.Šuika tokių kalbų anksčiau nekomentavo, tačiau neatmetė galimybės, kad jose gali būti tiesos.

„Gali būti, kad tai – žaidimas, laiko tempimas. O kai visi stipriai degsime, nebus kitos išeities, kaip rinktis kitą tiekėją“, – sąmokslo teorijos nebeatmetė A.Šuika.

Ir patys „Vėtrūnos“ atstovai neneigia besidairantys kitų kėdžių gamintojų, kurie galėtų įsipareigoti kėdės atvežti iki vasario. Nepatvirtintais duomenimis, bendrovė gana rimtai domisi Čekijos kompanijos „Kovostal“ gaminamomis kėdėmis.

Valdžia tapo įkaitė

Atrodytų, kad sutartis dėl kėdžių turėtų būti „Irwin Seating Company“ ir šio gamintojo kėdes sumontuoti įsipareigojusios „Vėtrūnos“ galvos skausmas, tačiau didžiausiu šios situacijos įkaitu tapo Kauno valdžia, kuri yra pasižadėjusi arenos statybas baigti kitų metų vasarį.

„Negaliu pasakyti, kas čia labiausiai kaltas. Ateina „Vėtrūnos“ atstovai, kurie prašo paspausti kėdžių gamintojus, o jie prašo paspausti „Vėtrūną“. Savivaldybė šiame ginče išvis neturėtų dalyvauti“, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Straipsnis perpublikuojamas iš kaunodiena.lt, gavus sutikimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: