(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija svarstė UAB „Vėtrūna“ pateiktą prašymą peržiūrėti statybų rangos sutartį ir atidėti galutinį Žalgirio arenos statybų pabaigos terminą penkiems mėnesiams. Kolegijos nariai rekomendavo savivaldybės administracijai ir projektą prižiūrinčiai advokatų kontorai derėtis, kad rangovas savo darbus baigtų iki šių metų gruodžio 31 dienos.

Įmonė „Vėtrūna“ dėl užsitęsusių projektavimo darbų ir automobilių stovėjimo aiktelės konkurso prašo nukelti darbų pabaigos terminą, kuris dabar yra spalio 3 diena. Miesto vadovai nesutinka su termino atidėjimu penkiems mėnesiams.

„Yra objektyvios priežastys, dėl kurių terminas gali būti atidėtas iki metų pabaigos. Tačiau projektų tobulinimai yra jau padaryti, atlikta ekspertizė. Rangovui reikėtų pakoreguoti darbų atlikimo grafiką. Be to, po „Vėtrūnos“ savo darbus dar atliks arenos operatorius“, – sakė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Miesto vadovas priminė Kolegijos nariams, kad Vyriausybė pasiūlė Kaunui ir Klaipėdai paskubinti arenų statybos darbus ir juos užbaigti iki gruodžio 31 dienos.

Tarybos narys Gediminas Žukauskas paragino mažiau diskutuoti, o sparčiau imtis darbų. „Šiuo metu reikia mažiau kalbų, o daugiau darbų. Terminas iki gruodžio 31 dienos yra priimtinas “, – pabrėžė G. Žukauskas.

Kitą savaitę turėtų paaiškėti komercinio arbitražo sprendimas Savivaldybės ir „Vėtrūnos“ ginče dėl statybos kainų indeksavimo.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusių metų pabaigoje statybos sąnaudų kainų indeksas nukrito daugiau nei 13 proc., todėl savivaldybė pareikalavo, kad bendrovė „Vėtrūna“ statybos kainą sumažintų bent 13 mln. litų.

Arenos statybą siekiama baigti kuo anksčiau, nes kitais metais jose vyks Europos vyrų krepšinio čempionato varžybos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: