(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Grįžęs iš komandiruotės Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pirmadienį apsilankė Žalgirio arenos Nemuno saloje statybvietėje.

Sporto ir pramogų arenos statyba vyksta sklandžiai: visiškai uždengtas pirmas stogo sluoksnis, stogo dengimo darbai toliau tęsiami. Nuo liepos 1 dienos prasidės estakados statyba. Darbus atliks bendrovė „Gargždų hidrostatyba“. Treniruočių salėje grindys jau išbetonuotos ir paruoštos kloti parketą. Išsamiai ištyrinėtas pagrindinėje patalpoje esantis gruntas, jį statybininkai turės sutvirtinti iki 4 metrų gylio.

„Statybos terminų nekeičiame, rangovui išlieka atsakomybė Žalgirio arenos darbus baigti šiemet, kaip ir rekomenduoja Vyriausybė savo nutarime, skirtame Europos čempionatui pasirengti. Tikimės, kad operatorius iki liepos vidurio apsispręs dėl papildomos įrangos, reikalingos Žalgirio arenai“, – sakė areną apžiūrėjęs miesto meras.

Pirmadienį miesto vadovas A. Kupčinskas išvyko į Vilnių susitikti su finansų ir ūkio ministrais, su kuriais aptars ir arenos finansavimo klausimus.

„Prie Žalgirio arenos statybos dirba 100 žmonių. Bet jau dabar matome, kad su viena pamaina nepavyks išsiversti. Liepos pabaigoje arba rugpjūčio pradžioje darbininkų skaičius turėtų padvigubėti, t.y. darbai vyks dviem pamainomis“, – apie spartėjantį darbų tempą kalbėjo objekto darbų vadovas Kęstutis Janulis.

Architektas Eugenijus Miliūnas patvirtino, kad architektūrinė dalis jau suderinta su bendrove „Vėtrūna“. Brėžiniai atiduoti tvirtinti ekspertizei. „Nėra priežasčių, stabdančių arenos statybą. Be to, reikia kuo skubiau apsispręsti, kaip atrodys arenos pavadinimas ir kurioje vietoje jis kabės“, – sakė architektas.

Artimiausiame Kauno miesto tarybos posėdyje, kuris vyks liepos 9 dieną, „Vėtrūna“ ir areną valdysiantis koncesininkas pateiks bendrą informaciją apie Žalgirio arenoje vykdomus darbus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: