(c) zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse Prienuose susitiko su sėkmingai sezoną pradėjusia „Rūdupio“ ekipa. Antroje susitikimo pusėje žalgiriečiai įrodė savo pranašumą ir šventė trečiąją pergalę – 80:74.

Šiam susitikimui nebuvo registruoti Dainius Šalenga ir Aleksandras Čapinas.

Pirmuosius taškus baudų metimais „Žalgiriui“ pelnė Travisas Watsonas (2:0), o po tikslaus DeJuano Collinso tolimo metimo svečiai buvo priekyje rezultatu 5:3. Jau po akimirkos D.Collinsas pademonstravo žaibišką reakciją perimdamas kamuolį, atmesdamas šį Artūrui Milakniui, kuris varžovus nubaudė šūviu iš toli (8:3). Nepaisant to, šeimininkai rankų nenuleido – Adui Juškevičiui sužaidus gražų derinuką su komandos draugu ir pelnius du taškus „Žalgirio“ pranašumas ištirpo iki minimumo (9:10).

Tiesa, jau po akimirkos viskas grįžo į savo vietas – vos pasirodęs aikštelėje pasižymėjo Tadas Klimavičius, varžovui bloką išrašė ir rezultatyviai ataką užbaigė Mirza Begičius, o skirtumas kiek išaugo (19:13). Ir toliau žaidimas vyko banguotai – A.Juškevičiui pataikius dar vieną metimą švieslentėje degė skaičiai 17:20, o ketvirtis baigėsi rezultatu 20:18.

Marcuso Browno metimu iš vidutinio nuotolio startavo antroji rungtynių atkarpa (22:18), o po Manto Kalniečio reido „Žalgiris“ buvo priekyje 24:21. Nors varžovai rezultatą išlygino, keturis taškus iš eilės pelnė M.Pocius, iš po krepšio pasižymėjo Omaras Samhanas, tuo tarpu „Žalgiris“ vėl išsiveržė į priekį (32:30). Vis tik kėlinio pabaiga žalgiriečiams susiklostė nesėkmingai – „Rūdupis“ surezgė kelias rezultatyvias atakas ir po pirmosios susitikimo dalies pirmavo 37:33.

Trečiasis kėlinys prasidėjo tolimu „Rūdupio“ metimu, tačiau netrukus tuo pačiu atsakė M.Pocius (36:40). Neilgai trukus žaidimas akimirkai sustojo – varžovas nepasigailėjo Tomo Delininkaičio, kuriam alkūne trenkė tiesiai į galvą. „Žalgirio“ sirgalių džiaugsmui, suteikus pirmąją pagalbą Tomas pats paliko aikštę. Lyg gindamas komandos draugą netrukus į varžovų krepšį tritaškį smeigė A.Milaknis (39:40), tačiau „Rūdupis“ taip pat nesnaudė (46:39). Nepaisant to, kauniečiai ir toliau atkakliai siekė savo bei po A.Milaknio dar vieno tritaškio ir M.Kalniečio reido atstatė pusiausvyrą (48:48). Tuo niekas nesibaigė – dar vieną tritaškį į Prienų komandos krepšį įsūdžius A.Milakniui, o du taškus pridėjus T.Klimavičiui „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą (55:50). Nors varžovai atsakė dviem rezultatyviais išpuoliais (54:55), uždengti A.Milaknio „Rūdupis“ nesugebėjo – taikliarankis realizavo dar vieną tritaškį (58:54), o kėliniui tašką padėjo M.Kalnietis (60:54).

Lemiamą susitikimo dalį sėkmingiau pradėjo „Žalgiris“, kurio gretose į aikštelę grįžo T.Delininkaitis. Šiam realizavus tritaškį skirtumas perkopė dviženklę ribą (67:56). Tačiau, neilgam – labai sudėtingą tolimą metimą paskutinę atakos laiko sekundę pateikė A.Juškevičius (59:67), o netrukus sumetė ir abi baudas (61:68). Tiesa, įpusėjus ketvirčiui iš toli neklydo M.Kalnietis, atstatydamas turėtą dešimties taškų pranašumą (73:63). Vienu metu „Rūdupis“ priartėjo iki šešių taškų ribos, vis tik pergalės iš savo rankų „Žalgiris” neišleido ir aidint finalinei sirenai džiaugėsi pergale – 80:74.

„Žalgiris“: A.Milaknis 16 (4 atk. kam.), M.Kalnietis 13 (4 atk. kam., 3 rez. perd.), T.Watsonas 11 (7 atk. kam.), M.Pocius 11, P.Jankūnas 6, T.Delininkaitis 5, M.Brownas 4, M.Begičius 4, D.Collinsas 4, T.Klimavičius 4 (7 atk. kam.), O.Samhanas 2, M.Kuzminskas 0.

„Rūdupis“: A.Juškevičius 17 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), E.Želionis 15 (8 atk. kam.), G.Orelikas 14 (3/11 trit.), V.Lipkevičius 9.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: