Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pirmadienį stojo į kovą Baltijos krepšinio lygos (BBL) turnyre. Ketvirtfinalio serijos iki dviejų pergalių pirmame susitikime žalgiriečiai Kauno sporto halėje nesunkiai įveikė Kėdainių „Nevėžio“ komandą (104:70) bei serijoje išsiveržė į priekį 1-0.

Pirmosiomis minutėmis aikštelėje, kaip ir buvo galima tikėtis, dominavo savo aistruolių palaikomas „Žalgiris“, kuris po Manto Kalniečio, Trento Plaistedo ir Pauliaus Jankūno taškų pirmavo rezultatu 6:0. Varžovai atsakė keliais taikliais metimais, tačiau puikiu M.Kalniečio perdavimu netruko pasinaudoti T.Plaistedas, varžovų krepšį sudrebinęs galingu dėjimu (10:4). Įpusėjus kėlinukui su pražanga pasižymėjo Martynas Pocius, o šeimininkai pirmavo 12:6. Tiesa, svečiai iš Kėdainių nebuvo linkę nuolaidžiauti tituluotiems varžovams, surengė nedidelį spurtą ir atgaivino intrigą – 12:12. Tai labiausiai nepatiko „Žalgirio“ aukštaūgiams – po taiklių Bobano Marjanovičiaus, Tado Klimavičiaus ir Mindaugo Kuzminsko metimų šeimininkai vėl perėmė iniciatyvą (24:17). Panašiu rezultatu kėlinukas ir baigėsi – 24:19.

Po trumpos pertraukėlės situacija iš esmės nesikeitė – kauniečiai labai sumaniai išnaudojo savo ūgio ir individualų meistriškumą bei M.Kuzminsko, M.Pociaus ir P.Jankūno vedini kiek nutolo – 35:26. Pirmą kartą ant parketo pasirodžiusiam Omarui Samhanui į savo sąskaitą įsirašius pirmuosius taškus, švieslentėje degė apie dviženklį skirtumą bylojantys skaičiai – 37:26. Nors kelioms minutėms svečiai įjungė aukštesnę pavarą ir kiek aptirpdė atsilikimą, šiuos už neatidumą gynyboje nubaudęs T.Klimavičius vėl įtvirtino pranašumą (42:33). Būtent T.Klimavičius dėjimu ir padėjo tašką pirmajai susitikimo daliai – 48:37.

Po didžiosios pertraukos „Žalgirio“ krepšininkai nebuvo linkę juokauti – drausmingą, tikslų, greitą ir disciplinuotą žaidimą demonstravę šeimininkai surengė spurtą ir po P.Jankūno ir M.Pociaus metimų nutolo – 60:44. Visiškai pasimetę varžovai ir toliau strigo žaliai-baltų gynybos gniaužtuose, kuo puikiai naudojosi rungtynių favoritai – po M.Kuzminsko lengvų taškų iš po krepšio skirtumas buvo labiau nei solidus – 66:47. Būtent M.Kuzminskas artėjant ketvirčio pabaigai pakėlė visą sporto halę ant kojų – krepšininkas, pagavęs kamuolį ore, jį į krepšį įkrovė su visa varžovo pražanga (72:53). Puiki atmosfera vyravo ir po gražaus T.Klimavičiaus dėjimo (74:53), o ketvirtis baigėsi rezultatu 75:55.

M.Pociaus šūviu iš toli ir O.Samhano atkovotu kamuoliu puolime bei dviem taškais startavo paskutinė dvikovos atkarpa (80:61). Prie šio dueto netrukus prisidėjo ir P.Jankūnas su T.Delininkaičiu, o dar kartą varžovą vienas prieš vieną įveikus O.Samhanui pranašumas tik dar pastebimiau išaugo – 86:63. Kuo labiau artėjo mačo pabaiga, tuo stipriau byrėjo „Nevėžio“ gynyba – dar vienu dėjimu krepšį sudrebinus M.Kuzminskui „Žalgiris“ beveik pasiekė šimto taškų ribą (96:67). Šį skaičių šeimininkams pavyko „perlipti“ po taiklaus T.Klimavičiaus metimo, o rungtynės baigėsi rezultatu 104:70.

„Žalgiris”: T.Klimavičius 21 (9 atk. kam.), P.Jankūnas 19 (8 atk. kam.), M.Pocius 14 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), M.Kuzminskas 13 (4 atk. kam.), M.Kalnietis 8 (4 rez. perd.), T.Delininkaitis 7, B.Marjanovičius 6, T.Plaisteda 6, O.Samhanas 6, D.Collinsas 1, A.Čapinas 0 (5 rez. perd.).

„Nevėžis”: E.Dimša 16 (8 atk. kam.), L.Mikalauskas 12, R.Alijevas 10 (8 rez. perd.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: