(c) zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienį pilnutelėje Kauno sporto halėje žaidė VTB Vieningosios lygos trečiojo turo rungtynes su Estijos „Kalev“ klubu. Jau nuo pat pirmųjų minučių išryškėjo kauniečių pranašumas ir aidint finalinei sirenai „Žalgiris“ šventė trečiąją pergalę iš tiek pat galimų – 101:83.

Savo aistruolių aktyviai palaikomi žalgiriečiai sėkmingiau pradėjo susitikimą, o žaliai-baltų gretose pastebimiausias buvo Dainius Šalenga. Šiam pelnius penkis taškus ir puikiu perdavimu į idealią poziciją išvedus Travisą Watsoną, „Žalgiris“ pirmavo 7:3. Estai sugebėjo atstatyti pusiausvyrą (7:7), tačiau Pauliaus Jankūno, Manto Kalniečio, T.Watsono ir Aleksandro Čapino taškai šiems ilgai džiaugtis neleido – 17:11. Vos pasirodęs ant parketo tritaškį į svečių krepšį smeigė T.Delininkaitis, o po antrojo A.Čapino tolimo metimo skirtumas buvo dviženklis – 25:15. Svečiai iš Estijos sostinės netruko pasižymėti puolime, vis tik nesnaudė ir Martynas Pocius, pridėjęs tritaškį ir atnaujinęs dviženklį pranašumą – 28:17. Kėlinuko pabaigoje kiek sėkmingiau žaidė „Kalev“ krepšininkai, nepaisant to, po pirmųjų dešimties minučių pirmavo „Žalgiris“ – 28:22.

Estų rezultatyviais išpuoliais startavo antrasis ketvirtis, tačiau ilgai neteko laukti ir žalgiriečių taškų – iš toli neklydo Artūras Milaknis (31:24). Skirtumas ir toliau augo – du tritaškius pridėjus kapitonui P.Jankūnui, o šešis taškus – aktyviai rungtyniavusiam T.Watsonui, švieslentėje degė skaičiai 45:28. Ir tai dar nebuvo spurto pabaiga – reidą taikliu metimu užbaigė A.Milaknis, priversdamas svečių trenerių štabą sušaukti minutės pasitarimą (47:28). Tačiau trenerio patarimai estų krepšininkams sustabdyti galingai žaidusio T.Watsono ir P.Jankūno tandemo nepadėjo. Po minutės pertraukėlės T.Watsonas pasižymėjo iš po krepšio ir pridėjo du taškus dėjimu, o P.Jankūnas sumetė baudas ir neklydo iš arti. Visa tai lėmė, jog žaliai-baltų pranašumas tapo triuškinantis – 55:28. Prieš pat didžiąją pertrauką iš toli neklydo M.Pocius, tuo tarpu šeimininkai po pirmosios dvikovos dalies pirmavo labiau nei užtikrintai – 58:32.

„Kalev“ krepšininkai aktyviau pradėjo trečiąjį ketvirtį ir vienu metu aptirpdė atsilikimą iki 21 taško. Tiesa, tada tritaškį realizavo A.Milaknis, o net devynis taškus iš eilės pridėjo D.Šalenga, pataikęs du tritaškius ir vieną metimą su bauda (72:43). Po M.Pociaus tolimo šūvio ir Mirzos Begičiaus taškų viskas grįžo į savo vietas (77:50). Antroje ketvirčio pusėje žalgiriečių veiksmai puolime kiek išsiderino, o tuo pasinaudoję svečiai nežymiai sumažino atsilikimą. Prieš paskutines dešimt minučių – 81:60.

Ketvirtojo kėlinuko pradžia priminė tritaškių konkursą – po P.Jankūno ir A.Milaknio tolimų šūvių kauniečiai įtvirtino savo persvarą. Netrukus greitą ataką dviem taškais pavertė M.Pocius, o tolimu T.Watsono perdavimu pasinaudojo P.Jankūnas (91:69). Tai privertė svečių trenerius sunerimti ir paprašyti minutės pertraukėlės. Po jos vieną baudą pataikė Omaras Samhanas, tuo tarpu iš tolimos distancijos net menkiausias progas sėkmingai išnaudojo T.Delininkaitis (95:73). Likus kiek daugiau nei minutei iki pagrindinio laiko pabaigos A.Čapinas sumetė abi baudas ir priartino komandą prie šimto taškų ribos. Jau kitoje atakoje aistruolių norai buvo išgirsti – tas pats A.Čapinas pataikė iš toli, pelnydamas komandos 101-ąjį tašką. Aidint finalinei rungtynių sirenai – dar viena „Žalgirio“ pergalė – 101:83.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 19, T.Watsonas 15 (6 atk. kam.), D.Šalenga 14 (3/5 trit., 3 per. kam.), M.Pocius 12, A.Čapinas 11 (3/3 trit.), A.Milaknis 11, (3/5 trit.) T.Delininkaitis 8, M.Kalnietis 4 (6 rez. perd.), M.Begičius 4, T.Klimavičius 2 (5 atk. kam.), O.Samhanas 1.

„Kalev“: R.Keerles 20 (9 atk. kam.), G.Arbetas 16, M.Duniganas 11, K.Orula 10.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: