(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Praėjusią savaitę Stambulo „Fenerbahce Ulker“ komandą patiesę ketvirtadienį žalgiriečiai yra nusiteikę kibti į atlapus ir Valensijos „Power Electronics“ klubui su Robertu Javtoku.

Eurolygos „Top 16“ etape Valensijos klubas patyrė tris nesėkmes paeiliui ir savo sąskaitoje turi vienintelę pirmajame ture iškovotą pergalę prieš „Žalgirio“ ekipą.

Dėmesys – Valensijos gynybai

„Žaisime su komanda, kuri pastaruoju metu rungtyniauja vis geriau. Praėjusią savaitę jie puikiai žaidė gindamiesi ir nugalėjo Madrido „Real“ krepšininkus. Turime būti pasiruošę rungtynėms ir darysime viską, kad iškovotume pergalę“, – tvirtino „Žalgirio“ strategas Ilias Zouros.

Šeštadienį R.Javtoko ekipa Ispanijos pirmenybių mače namie 59:52 palaužė „karališkąjį“ klubą, kuriam tai buvo nerezultatyviausios rungtynės šį sezoną.

Per pirmąją komandų akistatą žalgiriečiai turėjo įsitikinti, kaip Svetislavas Pesičius išmuštravo savo auklėtinius. „Žalgirio“ krepšininkai surinko vos 59 taškus, o dviženklį taškų skaičių peržengė vienintelis DeJuanas Collinsas.

Anot „Žalgirio“ stratego, greitą krepšinį propaguojanti „Power Electronics“ komanda savo atakas dažniausiai baigia per pirmas aštuonias arba per paskutines atakos sekundes: „Turime būti susikaupę ir neleisti jiems pelnyti lengvų taškų. Be to, negalime daug klysti.“

Atgavo pasitikėjimą

Žalgiriečiai tvirtina, kad pergalė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės varžybų finale prieš „Lietuvos rytą“ bei praėjusią savaitę įveikti Turkijos čempionai jiems leis sugrįžti į pergalių kelią.

„Pergalė prieš „Fenerbahce Ulker“ mums buvo itin svarbi. Nugalėjome komandą, kuri yra pralaimėjusi tik kelis kartus ir gali žengti į finalo ketvertą. Įrodėme visiems, kad esame pajėgūs nugalėti stiprias komandas ir galime grįžti į pergalių kelią“, – teigė I.Zouros.

Strategui antrino ir itin svarbų tritaškį mače su turkais pataikęs Tadas Klimavičius: „Turkai palikdavo mus laisvus, todėl dar prieš rungtynes žinojau, gavęs progą atakuoti iš toli ja pasinaudosiu. Nežinau, ar šįkart turėsiu tokių galimybių“.

„Žalgirio“ puolėjas tvirtino, kad po pergalės prieš „Fenerbahce Ulker“ komandą komanda susigrąžino pasitikėjimą savo jėgomis. Nors žalgiriečių galimybės žengti į turnyro ketvirtfinalį priklauso ir nuo kitų komandų, jie apie tai negalvoja ir rengiasi ketvirtadienio mačui.

„Taip toli niekada negalvojame, nes atsitiktų atvirkščiai“, – paaiškino T.Klimavičius.

Antradienį rytinėje komandos treniruotėje dalyvavo keturias dienas dėl pakilusios temperatūros nesportavęs Travisas Watsonas. Lengvai sportavo ir susižeidę DeJuanas Collinsas bei Martynas Pocius. Kada į rikiuotę grįš sergantis Mindaugas Kuzminskas I.Zouros atsakyti negalėjo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: