(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ klubas krepšinio maratoną tęsia pergalingai. Estijoje šeštadienį vykusių Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito diviziono rungtynių pradžioje varžovus į nokdauną pasiuntę kauniečiai iškovojo trečiąją pergalę pirmenybėse. Tartu „Rock“ ekipa sutriuškinta rezultatu 95:68 (29:15, 22:23, 26:22, 18:8).

Šiame susitikime žalgiriečiams negalėjo padėti Travisas Watsonas, kuriam dar skauda koją po antradienio mačo Šiauliuose, ir maistu apsinuodijęs Siim-Sander Vene. Mače su „Valmiera“ koją nikstelėjęs Artūras Milaknis buvo registruotas rungtynėms, tačiau aikštelėje nepasirodė.

„Žalgiris“ pademosntravo savo jėgą jau nuo pirmųjų dvikovos minučių. Mirza Begičius ne tik iškart pelnė 4 taškus, rinko kamuolius po netaiklių metimų, bet ir asistavo Dainiaus Šalengos tritaškiui. Dar du tolimus šūvius pridėjus Marcusui Brownui, Kauno ekipos startas buvo paženklintas skaičiais 13:0. M.Brownas netrukus išnaudojo varžovų nesportinę pražangą ir, pelnydamas savo dešimtąjį tašką, leido žalgiriečiams pirmauti 21:2. „Rock“ krepšininkai atkuto paskutinėmis pirmojo kėlinio minutėmis, kai triskart pataikę iš toli pralaužė ledus, tačiau D.Šalengos trys baudos metimai ir Martyno Pociaus dėjimas išlaikė pranašumą „Žalgirio“ pusėje – 29:15.

Įmetęs savo trečiąjį tritaškį Silveris Leppikas antrojo kėlinio pradžioje sumažino skirtumą iki vienženklio (20:29). Į ankstesnę poziciją rezultatą grąžino M.Pociaus tritaškis ir Manto Kalniečio metimas (34:20), bet septynis taškus iš eilės pelnę estai nesudėjo ginklų (27:34). Žalgiriečiai irgi neketino sustoti: 5 taškus surinko Tadas Klimavičius, baudas pataikė Žygimantas Janavičius ir M.Brownas – 44:33. T.Klimavičiui įmetus dar kartą, o D.Šalengai pelnius 5 taškus, įpusėjus rungtynėms „Žalgiris“ pirmavo 51:38.

Prasidėjus trečiajam kėliniui 4 taškais apsikeitė S.Leppikas ir Povilas Butkevičius, kuris abu metimus atliko po puolime atsikovoto kamuolio (57:47). „Rock“ aukštaūgis Scottas Morissonas irgi įmetė 4 taškus, tačiau iš M.Kalniečio bei M.Pociaus sulaukė tritaškių atsakymų (63:51). Sumetusį baudas M.Browną pakeitęs Adas Juškevičius taip pat pasižymėjo 4 taškais, o M.Pociui išprovokavus pražangą atakuojant iš toli bei dar vieną tritaškį pataikius M.Kalniečiui, kauniečiai įgijo ir didesnę nei 20 taškų persvarą (77:55), kuri iki trečiojo kėlinio pabaigos šiek tiek aptirpo – 77:60.

Ketvirtasis kėlinys nebebuvo toks rezultatyvus. Jo pradžioje tinklelį perskrodė taiklus T.Klimavičiaus tritaškis bei Povilo Čukino metimas iš po krepšio (82:62), bet per kitas 5 minutes abi komandos tesurinko po 3 taškus. Pačioje mačo pabaigoje varžovų krepšį sudrebino P.Butkevičius, įdėdamas kamuolį po M.Kalniečio perdavimo, bei M.Begičiaus dėjimas. A.Juškevičiaus ir M.Kalniečio taškai iš po krepšio užbaigė rungtynes – 95:68.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: