(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Antrus metus iš eilės vykstanti akcija „Žalgiris tavo mokykloje“ pasiekė šio sezono kulminaciją – į Kauno „Žalgirio“ atkrintamąsias rungtynes su Prienų „Rūdupiu“ Kauno sporto halėje atvyko daugiau nei 400 akcijoje dalyvaujančių moksleivių. Didžioji dalis jų – iš įvairių Suvalkijos mokyklų.

Pagrindinė vykstančios akcijos idėja – paskatinti moksleivius domėtis sportu, atrasti naujų pomėgių, paįvairinti laisvalaikį, susiejant jį su aktyviu krepšinio komandos palaikymu. Akcijos metu moksleiviai organizuojasi ir grupėmis vyksta palaikyti Kauno „Žalgirio“ ekipos, jai žaidžiant Kauno sporto halėje. Kiekvienas moksleivis – savo mokyklai uždirba tašką, o daugiausiai taškų surinkusi mokykla sezono pabaigoje priima svečius – žalgiriečius.

Praėjusį sezoną žalgiriečiai lankėsi dvejose Suvalkijos mokyklose – Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijoje ir Kalvarijos gimnazijoje, kurios aktyvumu nenusileido viena kitai. Šį sezoną ilgą laiką lyderio pozicijų neužleido kauniečiai – Saulės gimnazija, iš kurios per sezoną apsilankė per 200 moksleivių.

Tačiau ketvirtfinalio rungtynių metu Suvalkijos asociacijos „Jaunoji Sūduva“ pagalba į rungtynes atvyko 400 moksleivių iš devynių skirtingų šio krašto mokyklų, o viena iš jų – Liudvinavo Kazio Borutos pagrindinė mokykla tapo akcijos lydere. Jaunuosius Kauno „Žalgirio“ gerbėjus buvo galima atpažinti pagal baltai-žalias kepurėles, pažymėtas „Žalgirio“ ir „Jaunosios Sūduvos“ logotipais, ir ypač aistringą palaikymą.

Po rungtynių iš Suvalkijos atvykę moksleiviai bendravo su žalgiriečiais, o šie, tarę pasveikinimo žodį, palinkėję nepraleisti pamokų, gerai mokytis ir gauti gerus pažymius, bene pusvalandį praleido dalindami autografus ir fotografuodamiesi.

Moksleivių apsilankymo Kauno sporto halėje akimirkos – Zalgiris.lt foto galerijoje.

Akcija „Žalgiris tavo mokykloje“ vyks iki pat LKL finalo serijos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: