Zapyškyje duris atvėrė odontologijos kabinetas
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Lapkričio 7 d. paslaugas gyventojams atnaujino odontologijos kabinetas Zapyškyje. Odontologijos specialistė Ingrida Moliejūtė džiaugėsi, kad jau pirmą darbo dieną sulaukė lankytojų.

„Vienas iš atskubėjusiųjų skundėsi, kad aštrus danties skausmas neleido užmigti visą naktį. Labai svarbu, kad žmogus greitai rastų gydytoją, o man smagu, kai galiu jam padėti jaustis geriau“, – baigdama darbo dieną pasakojo I. Moliejūtė.

Jaunajai specialistei talkinanti kolegė Irena Kavaliauskienė teigė, kad šiame odontologijos kabinete bus patogu lankytis Zapyškio, Ežerėlio ir aplinkinių kaimų gyventojams. Virš Zapyškio seniūnijos patalpų, antrame aukšte įkurtas kabinetas pacientus priima pirmadieniais ir penktadieniais nuo 9.00 val. iki 13.30 val.

Vėl pradėjusiame veikti odontologijos kabinete atnaujinta medicininė įranga, atitinkanti Europos Sąjungos standartus, o kitais metais planuojama, kad kartą per mėnesį vietos gyventojams paslaugas galėtų teikti ir burnos higienistas.

Odontologė I. Moliejūtė, anksčiau dirbusi Ežerėlio ambulatorijoje, pastebėjo, kad reikėtų rimtai susirūpinti vaikų ir paauglių dantų sveikatos būkle.

„Mano svajonė – užauginti kartą, kurios nevargintų dantų problemos, kuri mokėtų juos tinkamai prižiūrėti ir odontologijos kabineto duris vertų be baimės. Deja, tenka pastebėti, kad vaikų dantų būklė nėra gera. Laimei, dabar moksleiviai privalo bent prieš mokslo metų pradžią nueiti pas odontologą pasitikrinti.

Be to, ugdymo įstaigų moksleiviams ir aukštųjų mokyklų dienių studijų studentams (iki 24 m.) dantų taisymo paslauga yra nemokama. Mokėti reikia tik už kai kurias brangesnes plombas ir nuskausminamuosius preparatus. Tačiau šios priemonės gali ir neduoti laukiamų rezultatų, jeigu vaikų tėvai liks abejingi šiai problemai, nemokys vaikų higienos, nepratins nuo mažens pas gydytoją ateiti ne tik gydytis, bet ir profilaktiškai pasitikrinti“, – apie dantų priežiūros problemas svarstė I. Moliejūtė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: