(c) zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kovo 12 d. Šiauliuose įvyks jau aštuonioliktoji Lietuvos krepšinio lygos (LKL) „Žvaigždžių dienos“ šventė. Tradiciškai ją sudarys „LKL Snaiperio“ ir „LKL Oro karaliaus“ konkursai bei rungtynės tarp lietuvių ir legionierių komandų. Šiose ekipose netrūks ir žalgiriečių. Iš viso į Šiaulius bus deleguoti aštuoni Kauno „Žalgirio“ atstovai.

Žvaigždžių rungtynių starto penketus kaip niekad aktyviai rinkę aistruoliai lietuvių komandoje iškart pareiškė norą išvysti Lietuvos rinktinės narius Mantą Kalnietį, Martyną Pocių ir Paulių Jankūną. „Time Team“ pavadintos legionierių ekipos starto penkete sau vietą lengvai rado Marcusas Brownas ir Travisas Watsonas.

Prie jų nuo atsarginių žaidėjų suolelio prisijungs didžiausią naudingumo balą Eurolygos „Top 16“ etape tarp žalgiriečių turintis DeJuanas Collinsas ir įspūdingo stoto Bobanas Marjanovičius, kuris žadėjo rasti būdų, kaip pralinksminti Šiaulių arenoje susirinkusius žiūrovus. Šie neturėtų nustebti lietuvių komandoje išvydę ir Mindaugą Kuzminską, kuris praėjusių metų „Žvaigždžių dienos“ rungtynėse buvo pripažintas efektingiausiu žaidėju.

Snaiperiai užleidžia kelią jaunimui

Praėjusius du sezonus „Šiaulių“ komandoje rungtyniavusį M.Kuzminską šiauliečiai galės palaikyti ir „LKL Snaiperio“ konkurse. Būtent jį į geriausių tritaškininkų varžybas delegavo komandos treneriai.

„Teoriškai Tomas Delininkaitis ar Artūras Milaknis turbūt yra geresni snaiperiai, tačiau išgirdome jų prašymus per laisvą dieną nesiųsti jų per 200 kilometrų į Šiaulius. Be to, girdėjome, kad praeityje snaiperio konkursuose jie turėjo ir gana gėdingų pasirodymų, – šypsojosi „Žalgirio“ treneris Ilias Zouros. – Vienas geriausių metikų Europoje yra ir M.Brownas, tačiau jis nedalyvauja tokiuose konkursuose. Tuo tarpu M.Kuzminskui netrūksta entuziazmo ir neabejoju, kad jis gerai atstovaus mūsų komandai.“

„LKL Snaiperio“ konkursų istorijoje geriausiai „Žalgiriui“ atstovauta buvo du kartus. 2001-aisiais taikliausias tarp visų buvo Donatas Slanina, o 2004-aisiais geriausiai iš toli atakavo Ainaras Bagatskis.

Praėjusiais metais Panevėžyje vykusiose „Žvaigždžių dienoje“ gerai pasirodė ir tuomet „Žalgiryje“ žaidęs jaunasis Adas Juškevičius, patekęs į finalą, kuriame nusileido tik „Šiaulių“ legionieriui Derrickui Low. Šiemet ne mažesnės sėkmės tikisi ir A.Juškevičiaus vienmetis M.Kuzminskas.

„Jei dalyvauti, tai tik laimėti“, – ryžtingai buvo nusiteikęs Mindaugas. – Iki LKL „Žvaigždžių dienos“ dar yra laiko, todėl pasitobulinsiu ir sieksiu pagerinti pernykštį Ado rezultatą.“

Pirmiau – sveikata, po to – dėjimai

Istorijos įrašai rodo, kad žalgiriečiams daug geriau sekasi dėjimų konkursuose. Praėjusiame dešimtmetyje Darius Sirtautas net tris kartus iš eilės buvo pripažintas „Oro karaliumi“. Šiose varžybose yra triumfavę ir Eurelijus Žukauskas bei Dainius Šalenga, o prieš porą metų dėjimų konkursą laimėjo M.Kalnietis.

Pasiekęs savo Mantas nusprendė sceną užleisti kitiems, tačiau „Žalgirio“ krepšininkai pastaraisiais sezonais atsargiau žiūri į daug fizinių jėgų reikalaujantį konkursą.

„Artėjant žvaigždžių dienai kartais ateina mintis sudalyvauti dėjimų konkurse, – užsiminė šoklusis M.Pocius. – Tačiau reikia rūpintis sveikata. Sezonas ilgas, po didesnių krūvių pradėjau jausti kelio skausmus, todėl negaliu rizikuoti ir dalyvauti tokiuose konkursuose. Būtų įdomu save išbandyti, bet reikia būti racionaliam ir dėjimus geriau pataupyti svarbioms rungtynėms.“

Ar žalgiriečiai stebėjo neseniai vykusį NBA lygos visų žvaigždžių renginį? „Žinoma, – atsako amerikietis D.Collinsas. – Tai vienas įdomiausių įvykių, todėl negalėjau jo praleisti. Taip ir galvojau, kad Vakarai įveiks Rytus, o Blake‘as Griffinas laimės dėjimų konkursą. Tiesa, kiek nuvylė jo paskutinis dėjimas. Mintis peršokti mašiną yra puiki, tačiau manau, kad vienam atletiškiausių visų laikų krepšininkų nebūtų buvę problemų peršokti per mašinos stogą, o ne tik per kapotą.“

„Be to, jis nukopijavo šį dėjimą nuo Marko Miličiaus“, – komandos rūbinėje D.Collinsui aiškina M.Kalnietis.

„Nuo ko tokio? B.Griffinas peršoktų per 5 Miličius, jei tik norėtų“, – savo tautietį galiausiai užstoja D.C.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: