© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Moteris, kuri Kalifornijoje praėjusią savaitę su vyru nušovė 14 žmonių, mokėsi vienoje prestižinių moterų religinių mokyklų Pakistane, pirmadienį patvirtino viena medresės mokytojų naujienų agentūrai AFP.

29-erių Tashfeen Malik (Tašfin Malik) studijavo Multano mieste esančiame “Al Huda” institute, kurį lanko viduriniosios klasės moterys, norinčios geriau pažinti islamą, ir kuris taip pat turi savo padalinių JAV, JAE, Indijoje ir Britanijoje, sakė musulmonų religinės mokyklos mokytoja, prisistačiusi Muqadas (Mukados) vardu.

Nors apie tiesioginius šio instituto ryšius su ekstremistais nežinoma, tačiau praeityje jis buvo kritikuotas, neva jo ideologija primena talibaniškąją.

“Islamo valstybė” pagyrė žudynes San Bernardine surengusius užpuolikus – Jungtinėse Valstijose gimusį 28 metų Syedą Farooką (Saidą Faruką) ir jo žmoną pakistanietę Tashfeen Malik (Tašfin Malik) – vadindama juos savo paskelbto kalifato “kariais”.

Tyrimą atliekantys pareigūnai įtaria, kad T.Malik, kuri į JAV atvyko su sužadėtinės viza ir kuri gana ilgą laiką yra praleidusi Pakistane bei Saudo Arabijoje, galėjo radikalizuoti savo sutuoktinį.

“Tai buvo dvejų metų trukmės kursas, bet ji jo nebaigė”, – sakė jos mokytoja.

“Ji buvo gera mergina. Nežinau, kodėl ji išėjo ir kas jai atsitiko”, – pridūrė ji.

Kada T.Malik mokėsi šioje mokykloje, mokytoja nepasakė, tačiau jos bendramoksliai Bahauddino Zakariyos (Bahaudino Zakarijos) universitete sakė, kad į medresę mergina vaikščiodavo po paskaitų universitete, kuriame mokėsi nuo 2007 iki 2013 metų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: