Nuotrauka: Fedoras Leukhinas (CC BY-SA 2.0)

Pirmadienį Rusijos karinis naikintuvas ”SU-25” sudužo į Azovo jūrą prie pietinio Jeysko uostamiesčio Krasnodaro regiono krantų, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS, cituodama vietos pareigūnus. Rusijos karinė valdžia teigia, kad naikintuvas sudužo pakilęs iš vietinio aerodromo mokomajam skrydžiui.

Avariją sukėlė “variklio gedimas”, sakė Rostovo prie Dono pietinė karinė apygarda. Socialiniuose tinkluose pasidalintame vaizdo įraše matyti, kaip naikintuvo pilotas su parašiutu iššoka iš orlaivio, kai jis paniro į vandenį, netoli paplūdimio, kur buvo galima pamatyti plaukiojančius žmones.

Šį įvykį socialiniuose tinkluose trumpai aptarė ir Andrius Tapinas, pasidalindamas vaizdo įrašu, kuris buvo filmuotas iš katastrofos vietos. ,,Besiilsinčių rašistų reakcija – viena filmuoja ir klausia, o čia taip turi būti? O kitas ant savo matraco vandenyje iš viso nekreipia dėmesio, na nukrito karinis lėktuvas šalia, pilotas katapultavosi, įprastas pirmadienis, trečias su kateriu pro šalį plaukė ir praplaukė, jau tikrai čia aš nesuksiu į šoną” ,- savo įraše rašė žymus žurnalistas A. Tapinas, stebėdamasis kaip aplinkiniai žmonės nereaguoja į sudužusio lėktuvo avariją.

Pasak “Mash” ir “Baza Telegram” kanalų, greitosios pagalbos medikams nepavyko išgelbėti piloto, kuris, kaip pranešama, mirė po to, kai nuo smūgio susilaužė koją ir įsipainiojo į parašiutą. Pirmadienio katastrofa buvo antroji karinio lėktuvo katastrofa Jeysko mieste nuo tada, kai Maskva pradėjo invaziją į Ukrainą. Spalį naikintuvas ,,SU-34” sudužo į daugiabutį po to, kai pakilo iš vietinio aerodromo mokomajam skrydžiui, žuvo 16 žmonių ir buvo sužeista dešimtys kitų. Nuo karo Ukrainoje pradžios oro erdvė aplink Rusijos pietus buvo uždaryta, viso karo metu Rusija Ukrainoje prarado apie 300 lėktuvų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: