© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Dešimtmečio musulmonų berniuko šeima trečiadienį pareikalavo viešo atsiprašymo, kai britų pareigūnai apklausė jų vaiką po to, kai per anglų kalbos pamoką jis parašė gyvenąs “teroristiniame” (terrorist), o ne “terasiniame” (terraced) name.

Policijos pareigūnai berniuką apklausė jo namuose Lankašyre, šiaurės vakarų Anglijoje, gruodžio 7 dieną, pranešė britų transliuotojas BBC, remiantis kuriuo, po vaiko padaryto rikto pareigūnai patikrino ir šeimos kompiuterį.

Nuo praėjusių metų liepos britų mokytojai yra teisiškai įpareigoti pranešti apie bet kokį įtartiną jų mokinių elgesį.

“Galime įsivaizduoti tai nutinkant 30 metų vyrui, o ne mažam vaikui, – sakė berniuko pusseserė BBC. – Jeigu mokytojui kilo kokių nors rūpesčių, tai jie turėtų būti susiję jo (berniuko) rašyba”.

“Dabar jis bijo rašyti pasitelkdamas vaizduotę”, – pridūrė ji.

Terasiniais namais britai vadina namus, turinčius bendras šonines sienas su kaimynų namais.

Britanijos musulmonų tarybos generalinio sekretoriaus padėjėjas Miqdaadas Versis (Mikdadas Versis) dėl šio incidento kaltino vyriausybės “Prevencijos” programą, skirtą radikalizacijos prevencijai.

“Didelį susirūpinimą kelia tai, kad žmonių kasdieninis gyvenimas yra stebimas per saugumo prizmę ir jie yra laikomi potencialiais teroristais, o ne mokiniais”, – sakė jis.

Lankašyro policija pranešė, kad ši problema buvo spendžiama “bendru poskyrio policijos konsteblio ir socialinės tarnybos apsilankymu”, niekas iš “Prevencijos” programos nedalyvavo.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: