© Wikimedia Commons nuotr.

Jei jaunuoliai bus pripažinti kaltais, jiems gresia iki dešimties metų kalėjimo.

Du Didžiosios Britanijos moksleiviai apkaltinti vagiliavę Aušvico koncentracijos stovykloje mokyklos ekskursijos metu. Nuspręsta, kad jaunuoliai turi stoti prieš teismą ir gali susidurti su rimtu nuosprendžiu.

Birželio mėnesį vienos Kembridžo mokyklos mokiniai vyko į išvyką, kur moksleiviai lankėsi Aušvico koncentracijos stovykloje. Keli mokiniai apsauginių buvo pastebėti nuo žemės renkantys tam tikrų istorinių relikvijų liekanas. Kadangi jaunuoliai kaltės nepripažino, jie buvo nubausti naktį praleisti areštinėje. Septyniolikmečiai moksleiviai kaltės nepripažino teigdami, kad jie nebuvo perspėti, jog ten esantys daiktai turi svarbią istorinę vertę. Tačiau Lenkijos prokurorai pranešė, kad jaunuoliai pakeitė savo nuomonę ir nutarė stoti prieš teismą.

Istoriniai įrankiai, tarp kurių buvo ir plaukų kirpimo mašinėlė bei stiklinės fragmentai, kaip tvirtinama, surinkti vietovėje, kur iš naujų nacių stovyklos belaisvių buvo atimami visi jų turimi daiktai.

Krokuvos regiono prokuroro atstovė Boguslawa Marcinkowska praneša, kad kaltinimų dokumentai perduoti regiono teismui Krokuvoje. Taip pat ji pranešė, kad jaunuoliai turės dalyvauti teismo posėdyje ir priimti savo kaltę, kuri gali siekti net dešimt metų įkalinimo.

Deja, niekas iš Kembridžo mokyklos atstovų ar pačių mokinių negali pakomentuoti situacjos dėl Kalėdų atostogų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: