Kmr.gov.ua nuotr.

Šių metų gegužę Ukrainos sostinės metro stotimis kaip slėptuvėmis per naktinius oro pavojus pasinaudojo 92 tūkst. žmonių, tarp kurių buvo 10 300 vaikų.

Tai penktadienį pranešė komunalinės įmonės „Kyjivo metropolitenas“ spaudos tarnyba, kuria remiasi „Interfax-Ukraina“.

„Infrastruktūra, įmonės kolektyvas ir policija dirba visą parą, kad būtų užtikrintas reikiamas saugumo ir buvimo sąlygų lygis. Stotyse yra sanitariniai mazgai, fontanėliai su vandeniu, taip pat papildomų kėdžių. Prireikus stočių darbuotojai išduoda čiužinius ir antklodes, bet dauguma žmonių būtent per naktinius oro pavojus ateina su savo daiktais. Keleiviams su mažais vaikais stočių budėtojai pagal galimybes suteikia patalpą, kur patogiau būti su mažyliais. Primename, kad stotyse vėsu, todėl prašome pasirūpinti šiltais drabužiais ir pledais“, – sakoma pranešime.

Pažymima, kad 46 Kyjivo metro požeminės stotys dirba kaip slėptuvės visą parą. Paskelbus oro pavojų galiojant komendanto valandai (nuo 00.00 iki 05.00), įėjimą į stotį užtikrina policijos pareigūnai. Taip pat reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Stasys Gimbutis (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: