© Wikimedia Commons archyvo nuotr

Irako pareigūnai nuskraidins apie 4 tūkst. savanorių į Ramadžio miestą, į vakarus nuo Bagdado, kad jie padėtų vyriausybės pajėgoms, įsitraukusioms į įnirtingus mūšius su sunitų kovotojais, šeštadienį pranešė pareigūnai.

Apie 2,5 tūkst. savanorių penktadienį jau atvyko į Ramadį, esantį už 114 km į vakarus nuo sostinės, sakė generolas Rasheedas Flayeh (Rašidas Flajė), operacijų Anbaro provincijoje vadas. Pagalbininkai iš Bagdado į Ramasį skraidinami sraigtasparniais, nurodė jis.

Absoliuti dauguma tų savanorių yra šiitai, atsiliepę į aukščiausio šalies šiitų dvasinio lyderio ajatolos Ali al Sistani (Alio Sistanio) raginimą ginti Iraką nuo kovotojų, kurie per pastarąjį mėnesį užėmė dideles teritorijas šalies šiaurėje ir vakaruose.

Žaibiškas sunitų puolimas, vadovaujamas džihadistų judėjimo “Islamo valstybė”, vienašališkai paskelbusio savo kontroliuojamose teritorijose Irake ir Sirijoje “kalifatą”, kuriame laikomasi šariato – islamo teisės.

Ramadis yra sunitiškos Anbaro provincijos sostinė ir vienas aktyviausių kovos frontų Irake.

Sunitų kovotojai sausį užgrobė Anbaro provincijos miestą Faludžą ir dalį Ramadžio. Vėliau vyriausybės pajėgos atkovojo Ramadį, bet Faludža lieka sukilėlių rankose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: