© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Džihadistų judėjimo “Islamo valstybė” kovotojai sekmadienį per mūšius su Sirijos sukilėliais šalies šiaurėje užėmė dar kelis rajonus netoli sienos su Turkija perėjos ir gali visiškai atkirsti jų svarbų ginklų tiekimo į Alepo miestą maršrutą, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.

“Islamo valstybė” užėmė Soran Azazo miestą ir du netoliese esančius kaimus po susirėmimų su kovotojais iš šiaurinio sukilėlių aljanso, kuriam priklauso ir Vakarų remiami sukilėliai ir islamistų kovotojai.

Dabar “Islamo valstybės” džihadistai kontroliuos kelią, vedantį į šiaurę link Babl al Salamo perėjos, jungiančios Sirijos Alepo provinciją ir Turkijos Kiliso provinciją, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija “Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR).

Soran Azazo praradimas yra skaudus smūgis sukilėliams, susibūrusiems į vadinamąjį Levanto frontą (Jabhat al-Shamiyya), nes per šį miestą driekiasi svarbus maršrutas, kuriuo į rytinį Alepo miestą gabenami ginklai, nurodė du kovotojai.

Alepo gyventojai sakė, kad sukilėlių konvojai grįžta atgal į Sorano apylinkes, kad pamėgintų atremti “Islamo valstybės” kovotojus. Vakarinę miesto dalį kontroliuoja vyriausybės pajėgos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: