Wikimedia comonds nuotr.

Kremlius ir toliau deda pastangas vaizduoti Rusiją valstybe, palaikančia reikšmingus partnerystės ryšius su kitomis šalimis, sakoma JAV įsikūrusio Karo studijų instituto (KSI) naujausiame pranešime, pranešė „Ukrinform“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gegužės 24 d. Maskvoje kreipėsi į tarptautinio aukšto rango saugumo pareigūnų susitikimo dalyvius, jis pasitelkė klišių kupiną retoriką, kaltino Vakarus kuriant pasaulyje nestabilumą ir ragino Azijos, Afrikos ir Lotynų Amerikos šalis sudaryti daugiapolę pasaulio tvarką, teigia KSI ekspertai.

Gegužės 23 d. V. Putinas kartu su Baltarusijos, Kazachstano ir Kirgizijos lyderiais bei Armėnijos vicepremjeru dalyvavo Eurazijos ekonomikos forume Maskvoje. Jis taip pat susitiko su vieno Bosnijos ir Hercegovinos regiono – Serbų Respublikos – vadovu Miloradu Dodiku. Pastarasis pabrėžtinai palaikė Rusijos naratyvą apie karą prieš Ukrainą, sakė, kad Rusija buvo priversta pradėti „specialiąją karinę operaciją“ ir kad šis karas yra „susirėmimas su Vakarais“.

Kremlius mėgina sudaryti antivakarietišką koaliciją ir naudojasi ankstesniais tarptautiniais forumais bei susitikimais su valstybių vadovais, kad pavaizduotų Rusiją šalimi, turinčia stiprias tarptautines partnerystes.

Pabrėžiama, kad kovo pabaigoje V. Putinas nesėkmingai mėgino sudaryti neribotą dvišalę partnerystę su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu ir įtraukti Pekiną į geopolitinį konfliktą su Vakarais, kaip tai supranta Rusijos prezidentas.

JAV analitikų teigimu, formali kelių posovietinių valstybių ir nedidelio Balkanų regiono parama Maskvai akivaizdžiai nėra tokia, kokios iš savo diplomatinių pastangų tikisi Kremlius.

Viljama Sudikienė
(UKRINFORM)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: