Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Jungtinės Valstijos paskutinę minutę sustabdė planuotas sankcijas tariamai prezidento Vladimiro Putino meilužei, buvusiai olimpinei gimnastei Alinai Kabajevai, pranešė „The Wall Street Journal“.

Neįvardyti JAV pareigūnai laikraščiui sakė, kad įslaptintoje žvalgybos ataskaitoje, parengtoje tiriant įtariamą Rusijos kišimąsi į 2016 m. prezidento rinkimus, A. Kabajeva buvo išskirta kaip V. Putino asmeninių turtų gavėja. JAV vyriausybė taip pat mano, kad ji yra mažiausiai trijų V. Putino vaikų motina.

Tačiau, kaip pranešama, JAV Nacionalinio saugumo taryba 11 valandą priėmė sprendimą išbraukti A. Kabajevą iš naujausio šalies sankcijų paketo, kuriuo siekiama daryti spaudimą Kremliui po vasario 24 d. invazijos į Ukrainą. Greičiausiai, dėl kažkokių sumetimų JAV pasisaugojo papildomo preteksto siutinti kruviną diktatorių.

Jie manė, kad sankcijų taikymas A. Kabajevai būtų laikomas asmeniniu smūgiu V. Putinui ir trukdytų pastangoms derėtis dėl taikos, WSJ sakė pareigūnai.

„Parengėme sankcijas daugeliui asmenų, kuriems sankcijos dar nebuvo pritaikytos, ir toliau galvojame, kada tas sankcijas taikyti, kad jos būtų maksimaliai paveikios“, – laikraščiui sakė JAV pareigūnas.

Kremlius ilgą laiką neigė bet kokius V. Putino ir A. Kabajevos santykius, o naujienų straipsnius apie jų tariamas sužadėtuves greitai nubaudė Rusijos cenzoriai.

Šveicarijos, JAV ir Europos pareigūnai lteigė, kad 2015 m. V. Kabajeva vyko į Šveicariją gimdyti V. Putino vaiko. Pranešama, kad 2019 m. ji Maskvoje pagimdė dvynukus.

Kabajeva vadovauja prokremliškam žiniasklaidos holdingui „The National Media Group“, kuris pašalino jos pavardę iš savo interneto svetainės prieš pat dar vieną Vakarų sankcijų etapą balandžio pradžioje. Tos sankcijos buvo nukreiptos prieš dvi suaugusias V. Putino dukteris su jo buvusia žmona Liudmila Škrebneva.

39 metų A. Kabajeva šeštadienį retai pasirodė viešumoje, kad nufilmuotų gimnastikos parodą, kuri bus transliuojama per Rusijos Pergalės dienos minėjimą gegužės mėn.

„Kiekviena šeima turi su karu susijusią istoriją, ir mes privalome perduoti šias istorijas ateities kartoms“, – sakė Kabajeva festivalyje, kuris jos garbei pavadintas „Alinos“ festivaliu.

Kalbėdama apie tarptautinę reakciją į Rusijos karą Ukrainoje, įskaitant draudimą Rusijos gimnastams, teisėjams ir treneriams dalyvauti tarptautinėse varžybose, A. Kabajeva sakė: „Mes iš to tik laimėsime.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: