KaunoZinios.lt arch. nuotr.

JAV federalinis tyrimų biuras ketvirtadienį paskelbė nuotraukas ir vaizdo įrašą, kuriuose matomi du vyrai, įtariami padėję bombas Bostono maratono trasoje.

Pareigūnai paprašė visuomenės padėti atpažinti tuos vyrus, kurie matomi nešantys dideles kuprines.

Šis dramatiškas posūkis kaltininkų medžioklėje įvyko tuojau po to, kai JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) pažadėjo Bostono žmonėms, kad “piktavaliai” sprogdintojai, kurių išpuolis pražudė tris žmones, o dar apie 180 sužeidė, bus sučiupti ir perduoti teisingumui.

Tyrėjai įtariamuosius laiko “ginkluotais ir nepaprastai pavojingais”, sakė FTB Bostono skyriaus vadovas Rickas DesLauriers (Rikas DesLorjė), perspėdamas žmones, kad jie nemėgintų artintis prie tų asmenų.

Kai buvo paskelbtos minėtos nuotraukos, pareigūnai suintensyvino tikrinimus prie sienos su Kanada. Šiomis nuotraukomis susidomėjusių internautų antplūdis buvo toks didelis, kad FTB tinklalapis (www.fbi.gov) tapo neprieinamu po kelių minučių nuo jų paskelbimo.

Abu įtariamieji iš pažiūros yra jauni vyrai. Vienas iš jų buvo užsidėjęs baltą, o kitas – juodą beisbolo kepuraitę. Tačiau FTB nepateikė jokių detalių apie jų numanomą tapatybę ir kilmę, įvardydama juos kaip “Įtariamasis 1” ir “Įtariamasis 2”.

Dvi bombos detonavo pirmadienį netoli maratono finišo linijos, pažerdamos daugybę vinių, metalinių šratų ir kitokių metalo gabalėlių, kurių buvo pridėta į užtaisus. Šios žmonių miniai smogusios skeveldros sukėlė daug baisių sužalojimų.

“Atpažinti ir surasti atsakinguosius dabar yra mūsų aukščiausias prioritetas, – pažymėjo R.DesLauriers. – Pirmadienio vaizdai yra neišdildomi, o tos dienos siaubas amžinai liks su mumis.”

Vaizdo įraše abu vyrai matomi ramiai einantys, per kelis žingsnius vienas nuo kito, ieškodami kelio tarp daugybės žmonių Bostono Boilstono gatvėje, kur buvo maratono trasos finišo tiesioji.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: